default-image

Ξεσηκωμός για την αξιολόγηση

Κρήτη
Ξεσηκωμός για την αξιολόγηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Θερμή" εβδομάδα με φόντο την αξιολόγηση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που έχει ανάψει "φωτιές" σε εργαζόμενους και κοινωνία, ξεκινά και για την Κρήτη, με τις κινητοποιήσεις, είτε πρόκειται για καταλήψεις, είτε για απεργίες και διαδηλώσεις, να διαδέχονται η μία την άλλη...

Η αρχή γίνεται σήμερα από το ΠΑΓΝΗ, όπου, σε συνέχεια της κίνησης που είχαν κάνει την Παρασκευή, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι προχωρούν  από νωρίς το πρωί σε κατάληψη του γραφείου του διοικητή Νίκου Χαριτάκη, σε μια προσπάθεια να μπλοκάρουν τα στοιχεία του επιμερισμού των εργαζομένων.

Αυτό ακριβώς έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν και έφτασε έγγραφο του υπουργείου Υγείας, που ζητούσε τα στοιχεία της ποσόστωσης των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ στο πλαίσιο της αξιολόγησης. Η κατάληψη του Σωματείου απέτρεψε την αποστολή των στοιχείων, με το διοικητή του νοσοκομείου να ενημερώνει εγγράφως το υπουργείο πως δεν ήταν εφικτό, λόγω της κινητοποίησης των εργαζομένων, να αποσταλούν τα στοιχεία που είχαν ζητηθεί.

Με βάση την απόφαση του Σωματείου που πάρθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, από τις 7 το πρωί θα επαναληφθεί η ίδια κίνηση στο γραφείο του διοικητή, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα γίνει γενική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων, όπου και θα αποφασιστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις και ενέργειες ενάντια στην αξιολόγηση.

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι... Η άμεση κινητοποίησή μας την Παρασκευή 4 Ιούλη με την κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης απέτρεψε την έκδοση και την αποστολή του επιμερισμού των ποσοστώσεων του νοσοκομείου στο υπουργείο Υγείας.

Τις προηγούμενες ημέρες η κατάθεση των υπογραφών μας ενάντια στο Νόμο 4250 στη διοίκηση, το κείμενο αντίθεσης των διοικητικών στελεχών του νοσοκομείου και η παρέμβαση του Σωματείου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου μας οδήγησαν το Δ.Σ. στην απόφαση να μην προχωρήσει στον επιμερισμό ποσοστώσεων και σε συνεργασία με τις διοικήσεις των άλλων νοσοκομείων να αποστείλουν κοινή επιστολή στο υπουργείο για την αντίθεσή τους με τη διαδικασία ποσόστωσης. Αυτό ενόχλησε την κυβέρνηση και με εντολή της την Πέμπτη 3/7 απαίτησε να αποσταλούν εντός 24ώρου οι σχετικοί αριθμοί στο υπουργείο.

Η εντολή του διοικητή στο γραφείο Προσωπικού την Παρασκευή έμεινε ανεκτέλεστη λόγω της κατάληψής μας. Αυτό ανάγκασε το διοικητή να αποστείλει έγγραφο αδυναμίας του για επίδοση επιμερισμού ποσοστώσεων του νοσοκομείου μας στους πολιτικούς του προϊσταμένους», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

Συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας

Εντωμεταξύ, μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας προετοιμάζεται για τις 10 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Ελευθερίας, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, που έχει εξαγγείλει για τη συγκεκριμένη ημέρα η ΑΔΕΔΥ κόντρα «στην αξιολόγηση-λαιμητόμο», όπως λένε, και κόντρα «στις διαθεσιμότητες-απολύσεις, τις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων».

Το "παρών" στο συλλαλητήριο θα δώσουν και τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Δ. Θεοτοκόπουλος", που σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της απομείωσης των παρεχόμενων κοινωνικών αγαθών μέσω της κατάργησης δομών και υπηρεσιών. Εκχωρεί νευραλγικής σημασίας τομείς του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας περιουσίας (υγεία, παιδεία, δομές αυτοδιοίκησης, ενέργεια, νερό, λιμάνια, παραλίες κ.λπ.) στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.

Ταυτόχρονα, μέσω των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της κατάργησης κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, επιδιώκεται η μετατροπή των εργαζόμενων σε "απασχολούμενους" με μισθούς πείνας και φυσικά χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Η ΑΔΕΔΥ στο Ρέθυμνο

Με αφορμή τη μεθαυριανή απεργία της 9ης Ιουλίου, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ στο δημόσιο τομέα, επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα 7 Ιουλίου το Ρέθυμνο το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Παύλος Αντωνόπουλος. Το πρωί θα γίνει επίσκεψη σε χώρους εργασίας και το απόγευμα, στις 7, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις στο δημόσιο τομέα, με έμφαση την αξιολόγηση. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες του Ρεθύμνου.

Στους δρόμους και οι μηχανικοί

Δυναμική, μαζική παρουσία στη μεθαυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία και τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας αναμένεται να έχουν και οι μηχανικοί της ανατολικής Κρήτης, με την Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Ανατολικής Κρήτης (ΕΜΔΥΔΑΣ) να επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση: «Καλούμε τους συναδέλφους να μη συμμετέχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης. Να μη συμπληρώσουν και να μην καταθέσουν τα ατομικά φύλλα αξιολόγησης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργία και σε οποιαδήποτε άλλη μορφή κινητοποίησης, διότι τούτη αποτελεί την απαρχή σειράς πράξεων αποχής και διαμαρτυρίας για όλο το συρφετό των σκληρών, αυταρχικών, βάρβαρων και αντισυνταγματικών μέτρων που επισφραγίστηκαν με τις μνημονιακές συμφωνίες και που τώρα καλούμαστε να ανατρέψουμε.

Ελάτε να συνδιαμορφώσουμε και να προτείνουμε τη διοίκηση που πραγματικά θέλουμε και την πραγματική αξιολόγηση που δικαιούμαστε»...

Σε θέση μάχης οι εργαζόμενοι

Μιλώντας στο Ράδιο 9,84 οι πρόεδροι των εργαζόμενων στα δύο νοσοκομεία, Πανεπιστημιακό και Βενιζέλειο, κ. Φραγκιαδάκης και Χονδροζουμάκης, αντίστοιχα, επισήμαναν τις ελλείψεις στα δύο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης τόσο σε υποδομές όσο και σε προσωπικό, καταγγέλλοντας ότι η ακολουθούμενη πολιτική ιδιωτικοποιεί με τάχιστους ρυθμούς την υγεία.

Του Μπάμπη Σαββίδη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News