Ειδήσεις

Λήξη απεργίας ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ μετά την επιστράτευση

Τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μετά την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων, ωστόσο διαμηνύει ότι συνεχίζει τον αγώνα με άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Η ΓΕΝΟΠ δηλώνει ότι βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης «επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης».

Και μέσω ανακοίνωσής της απευθύνει κάλεσμα στην ΓΣΕΕ και στους φορείς της χώρας «να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης».

Η ηλεκτροπαραγωγή στις μονάδες αποκαθίσταται, καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στους χώρους εργασίας μετά την επίταξη.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη ΔΕΗ, τα έξι υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ισχύος 900 μεγαβάτ, που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω της απεργίας, είναι και πάλι διαθέσιμα. Το ίδιο και οι θερμικές μονάδες, ισχύος 700 μεγαβάτ.

Με τα δεδομένα αυτά η ζήτηση ρεύματος καλύπτεται πλήρως χωρίς να υπάρχει ανάγκη περικοπών.

Τα φύλλα επιστράτευσης στο Ηράκλειο

Τετρακόσια είκοσι φύλλα επιστράτευσης του προσωπικού των υπηρεσιών της ΔΕΗ στο Ηράκλειο βρίσκονται από το πρωί στα χέρια των αστυνομικών Αρχών.

Ακούστε τι δήλωσε στον 9,84 ο κ. Γιάννης Βρέντζος αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα έγγραφα ήδη παραδίδονται σε κάθε ένα από τους υπαλλήλους που καλούνται να επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις τους.

Ρεπορτάζ:

Έλλη Κοκάλη, Βάλια Μπούη

Σχόλια