Ειδήσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στο Ηράκλειο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 9 Ιουλίου στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ κόντρα «στην αξιολόγηση-λαιμητόμο», όπως λένε και κόντρα «στις διαθεσιμότητες-απολύσεις, τις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων».

Το "παρών" εκφράζουν ότι θα δώσουν και τα μέλη του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Δ. Θεοτοκόπουλος" που με ανακοίνωσή τους τονίζουν μεταξύ άλλων ότι:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της απομείωσης των παρεχόμενων κοινωνικών αγαθών μέσω της κατάργησης δομών και υπηρεσιών. Εκχωρεί νευραλγικής σημασίας τομείς του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας περιουσίας (υγεία, παιδεία, δομές αυτοδιοίκησης, ενέργεια, νερό, λιμάνια, παραλίες κ.λπ.) στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.

Ταυτόχρονα, μέσω των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της κατάργησης κάθε έννοιας εργατικού δικαίου επιδιώκεται η μετατροπή των εργαζόμενων σε «απασχολούμενους» με μισθούς πείνας και φυσικά χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση με την πολιτική της καταδικάζει στην ανεργία και την εξαθλίωση τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και ανάμεσα τους χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο. Εργαζόμενους που συνεχίζουν εδώ και ένα χρόνο τον δίκαιο αγώνα για την επαναπρόσληψή τους και την επαναλειτουργία των δομών και υπηρεσιών που καταργήθηκαν αλλά και νέους εργαζόμενους που καλούνται να θυσιαστούν στον μνημονιακό βωμό.

Οι απολύσεις και οι συνταξιοδοτήσεις από το δημόσιο δεν έχουν τέλος. Πάνω από 290.000 χιλιάδες έχουν συνταξιοδοτηθεί ή απολυθεί από το 2010 αλλά η κυβέρνηση και η τρόικα συνεχίζουν την βάρβαρη πολιτική».

Σχόλια