Ειδήσεις

Κ. Δερμιτζάκης: "Τι θα γίνει με την ΑΣΤΕΑΝ;"

Παρέμβαση για το θέμα της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης, που σήμερα εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο αλλά μελλοντικά, με βάση τη "θολή" πρόβλεψη που υπάρχει στο υπό συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο για τον τουρισμό, είναι άγνωστο αν "μετακομίσει", είχαμε από το βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη.

Ο ίδιος, σε αναφορά του προς την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ζητά την παραμονή της ΑΣΤΕΑΝ στον Άγιο Νικόλαο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στο νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, που έχει κατατεθεί στο Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής και συγκεκριμένα στο άρθρο 22 παρ. 1 προβλέπεται ότι "η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου Κρήτης (ΑΣΤΕΑΝ) μετονομάζεται σε Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ)".

Στο ίδιο άρθρο παρ. 2 ορίζεται ότι "η έδρα των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης αρμοδιότητας υπουργείου Τουρισμού δύναται να μεταβάλλεται με απόφαση του υπουργού Τουρισμού".

Κατά την περίοδο της διαβούλευσης του νομοσχεδίου, και μετά από έντονες αντιδράσεις όλων των φορέων της κοινωνίας του Αγίου Νικολάου, μας διαβεβαιώσατε ότι πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου θα γίνει διάλογος με την τοπική κοινωνία και ότι στελέχη του υπουργείου Τουρισμού, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου και τους τοπικούς φορείς, θα αναζητούσαν μια κοινή λύση».

«Επειδή η ΑΣΤΕΑΝ έχει αρμονικά συνδεθεί με την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα στον Άγιο Νικόλαο και οι προοπτικές ανάπτυξής της μπορούν να ικανοποιηθούν στην περιοχή, και επειδή ούτε η προηγούμενη ερώτηση, από 27/2/2014, σχετικά με το ίδιο θέμα απαντήθηκε από το υπουργείο σας, ούτε οι τοπικοί φορείς έχουν κάποια πληροφόρηση σχετικά με τις προθέσεις σας, ερωτάται η αρμόδια υπουργός: Προτίθεται να συζητήσει με το Δήμο Αγίου Νικολάου και τους τοπικούς φορείς την παραμονή της ΑΣΤΕΑΝ στον Άγιο Νικόλαο;», καταλήγει ο κ. Δερμιτζάκης.

Σχόλια