default-image

Προβληματισμός για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα-Δέκα συλλήψεις

Κρήτη
Προβληματισμός για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα-Δέκα συλλήψεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στον κρατικό αερολιμένα Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης", από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, μία 58χρονη Γαλλίδα, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε τρεις Σύριους που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα. Επιπλέον συνελήφθησαν και οι αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 38, 21 και 56 ετών, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Η 58χρονη συνόδευε τον 38χρονο, τον 21χρονο και την 56χρονη στον κρατικό αερολιμένα Ηρακλείου, κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα για Γερμανία.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι η 58χρονη προμήθευσε τα συγκεκριμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδό τους από τη χώρα και είχε έρθει προχθές με αυτό το σκοπό. Πρόθεσή της μάλιστα ήταν με την αναχώρηση των Σύριων να έφευγε και εκείνη για την πατρίδα της, έχοντας κάνει "δουλειά" την παράνομη δράση της.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου. Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και εξετάζεται η συμμετοχή της 58χρονης και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Το θέμα με τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ωστόσο, έχει προκαλέσει προβληματισμό στις Αρχές του νησιού και ειδικά στο Ηράκλειο, αφού τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο.

Με λίγη ώρα διαφορά από το περιστατικό με τη Γαλλίδα, χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί του αεροδρομίου Ηρακλείου σε έξι ακόμη αλλοδαπούς, που επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για Αυστρία και Γερμανία.

Οι έξι υπήκοοι Συρίας, ηλικίας από 19 έως 50 ετών, πιάστηκαν για πλαστογραφία πιστοποιητικών, αφού σε αστυνομικό έλεγχο επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα.

Σε μεταγενέστερο χρόνο ο 50χρονος και ο 19χρονος, επέδειξαν κατά τον έλεγχο πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό τη Γερμανία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News