Ειδήσεις

Καλοκαίρι και φθινόπωρο με διαφορά μερικών ωρών

Άλλαξε εντελώς το σκηνικό του καιρού μέσα σε μία και μόνο νύχτα σε επίπεδο Κρήτης. Αν και οι καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα προβλέπονται πολύ καλές πέραν των λίγων νεφώσεων στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Κρήτη ο καιρός άλλαξε εντελώς διάθεση.

Οι νεφώσεις είναι τοπικά αυξημένες, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή.

Αναλυτικότερα η πρόβλεψη της ΕΜΥ αναφέρει:

«Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35 βαθμούς, από 20 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, από 20 έως 27 στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και από 21 έως 33 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι-βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 Μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι».

Σχόλια