default-image

Προελαύνει ο συριακός στρατός στο Χαλέπι

Κόσμος
Προελαύνει ο συριακός στρατός στο Χαλέπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο συριακός στρατός προέλασε μέσα στην εβδομάδα στις περιοχές που βρίσκονται στην περιφέρεια του Χαλεπίου και απειλεί να αποκλείσει την πρόσβαση στους αντάρτες από την βορειοανατολική είσοδο της άλλοτε μητρόπολης στη βόρεια Συρία, την οποία έχει σαρώσει ο πόλεμος, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από το καλοκαίρι του 2012, η πάλαι ποτέ οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας έχει διαιρεθεί στο δυτικό τομέα, τον οποίο ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις και στις ανατολικές συνοικίες, τις οποίες έχουν καταλάβει οι αντάρτες.

«Ο στρατός ελέγχει από την Τετάρτη μεγάλα τμήματα του βιομηχανικού κέντρου του Χαλεπίου, στη βορειοανατολική περιφέρεια της πόλης», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης. Η δημόσια τηλεόραση, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, από την πλευρά της μετέδωσε ότι ο στρατός έχει καταλάβει το σύνολο της βιομηχανικής περιοχής, που είναι γνωστή με το όνομα Σέιχ Νάτζαρ.

«Εάν οι δυνάμεις του καθεστώτος έχουν υπό τον έλεγχό τους το σύνολο της περιοχής, θα εμποδίσουν την είσοδο και την έξοδο των ανταρτών στα βορειανατολικά του Χαλεπίου», σύμφωνα με τον κ. Ραχμάν. Ο έλεγχος της περιοχής θα διευκολύνει επίσης το στρατό να κινηθεί προς το μοναδικό δρόμο εφοδιασμού που παραμένει για τους αντάρτες του Χαλεπίου, το «δρόμο του Καστέλο» στα βορειοδυτικά της πόλης, σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη προέλαση που έχει επιτύχει ο στρατός στο Χαλέπι αφού οι αντάρτες πήραν τον έλεγχο της κεντρικής φυλακής του Χαλεπίου στα βόρεια της μητρόπολης. Παράλληλα με το στρατό, το Ισλαμικό Κράτος έχει προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες στα ανατολικά του Χαλεπίου και κυρίως στην κοινότητα Σάμερ, όχι πολύ μακριά από τη βιομηχανική ζώνη.

Οι περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι «έχουν περικυκλωθεί τώρα από όλες τις πλευρές, από το καθεστώς και από τους τζιχαντιστές», επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άμπντελ Ραχμάν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News