default-image

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Επιστολή στο Βενιζέλο για τα χημικά

Ελλάδα
Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Επιστολή στο Βενιζέλο για τα χημικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αντίθεση του επιχειρηματικού κόσμου της Μεσσηνίας στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στην Μεσόγειο, εκφράζει με επιστολή του στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Στην επιστολή του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Επιμελητήριο σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «η είδηση αυτή έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και ανησυχία σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο, τον όποιο εκπροσωπούμε αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία της περιοχής μας».

Προσθέτει πως «έγκριτοι επιστήμονες της χώρας μας, έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους για την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης μεθόδου καταστροφής χημικών όπλων».

Το Επιμελητήριο, αφού επισημαίνει την αντίθεσή του στην προοπτική καταστροφής των επικίνδυνων αυτών χημικών ουσιών στη Μεσόγειο, υπογραμμίζει πως «η Ελλάδα οφείλει να παρέμβει άμεσα, προκειμένου να αποτρέψει την απόθεση των χημικών αποβλήτων νοτιοδυτικά της Κρήτης, με τραγικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, την αλιεία και τον τουρισμό της χώρας μας».

Τέλος, καλεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να προβεί «σε κάθε αναγκαία ενέργεια, προκειμένου να αποτραπεί η συγκεκριμένη επιχείρηση και να αναζητηθεί άλλος τρόπος και περιοχή εξουδετέρωσης στην ξηρά (όπως επιβάλλει η διεθνής πρακτική), με ασφάλεια και με μεθόδους που δεν θα έχουν επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία, όχι μόνο του τόπου μας αλλά και του πλανήτη γενικότερα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News