default-image

Τριήμερες εκδηλώσεις στο Χώνο Μυλοποτάμου

Πολιτισμός
Τριήμερες εκδηλώσεις στο Χώνο Μυλοποτάμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριήμερες θρησκευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, με την ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Κυριακής, οργανώνει από αύριο Σάββατο 5 Ιουλίου μέχρι και τη Δευτέρα 7 Ιουλίου στο Χώνο Μυλοπόταμου ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Χωνιανιανών Μυλοποτάμου "Το Χώνος" με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μυλοπόταμου, του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης και του Εurope Direct.

Ένα ορεινό χωριό του Μυλοπόταμου γίνεται σταυροδρόμι πολιτισμού σεβόμενο την παράδοση της Κρήτης.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ξεκινούν με τη χοροεσπερίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου, το Σάββατο στις 10 το βράδυ, με νότες αυθεντικής Κρήτης από τον Γιώργο και τον Νίκο Στρατάκη, καλό φαγητό και μπόλικη διάθεση για ένα γνήσιο κρητικό γλέντι.      

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης, που ξέρουν τι θα πει κρητικό γλέντι, έρχονται στο Χώνος για να χορέψουμε μαζί τους και να τραγουδήσουμε δημιουργήματά τους που δίνουν ένα διαφορετικό χρώμα στην κρητική μουσική.

Η απλότητα και η δεξιοτεχνία σε μια αδελφική σχέση κρητικής μουσικής.

Την επόμενη μέρα, την Κυριακή 6 Ιουλίου στις 7:30 το βράδυ, θα τελεστεί στην Αγία Κυριακή ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου, ενώ στις 9 το βράδυ η Ήπειρος, ο Πόντος, η Θράκη και η Κρήτη συναντιούνται σε μια πανδαισία χορού και μουσικής με τον Διονύση Κορνηλάκη και τη χορωδία "Ενωδία".

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου θα λειτουργήσει έκθεση παραδοσιακών μουσικών οργάνων από τους οργανοποιούς Μανώλη Σκουτέλη και Νίκο Λυρώνη καθώς και κατασκευές από πέτρα και πολύ μεράκι της Ρεγγίνας Πετούση. Επίσης τα παιδιά του Χώνου θα ζωγραφίσουν το γαλάζιο…

Την Κυριακή 6 Ιουλίου στις 11 το πρωί ξεκινάει και το παζάρι κρητικών προϊόντων που η συμμετοχή σ αυτό ξεπέρασε φέτος κάθε προσδοκία.

Οι εκδηλώσεις στην όμορφη γωνιά του Μυλοπόταμου περιλαμβάνουν το Σάββατο και την Κυριακή και αθλητικές δραστηριότητες: Αγώνες μπάσκετ και πινγκ-πονγκ, φυσιολατρικό αγώνα δρόμου στα 12.400 μ., αγώνα δρόμου Νέων στα 1.300 μ. και Κρητικό Βόλι (αγώνισμα της μινωικής περιόδου), ενώ τα παιδιά θα διαγωνιστούν σε Νεροδρομίες των 100 μ. Τέλος θα γίνουν και φυσιολατρικές πεζοπορίες στα μονοπάτια του Χώνους.

Οι κάτοικοι του Χώνου Μυλοποτάμου και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Χωνιανών περιμένουν όλους εμάς στις εκδηλώσεις τους για ένα τριήμερο γνήσιας και αυθεντικής κρητικής φιλοξενίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News