Ειδήσεις

Κέντρο πολιτισμού το πατρικό σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

 To σπίτι όπου μεγάλωσε ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης και βρίσκεται στην περιοχή του Γαλατά στα Χανιά, μετατρέπεται από το δήμο σε   κέντρο πολιτισμού.

Το σπίτι είχε αγοραστεί από τον πρωην δήμο Νέας Κυδωνίας που σήμερα ανήκει  διοικητικά στο δήμο Χανίων και ο δήμος μετά  την σύνταξη και ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών προχωρά και ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου του  έργου που μαζί με το ΦΠΑ έχει προϋπολογισμό 245000 ευρώ.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 22 Ιουλίου και ο ανάδοχος με την υπογραφή της σύμβασης θα πρέπει σε 6 μήνες να ολοκληρώσει τις εργασίες και να παραδώσει το έργο Με βάση την μελέτη στο σπίτι συνολικής επιφάνειας 106 τετραγωνικών μέτρων θα γίνουν εργασίες ανάδειξης και ανάπλασης χωρίς να επηρεαστεί η αρχική μορφή και αρχιτεκτονική του κτηρίου.

Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθούν ξενώνας, αίθουσα σεμιναρίων, χώρος ηλεκτρονικών υπολογιστών, χώρος προβολών, γραφείο υποδοχής και μουσείο - έκθεση.

Η μελέτη προβλέπει ακόμα εργασίες και σε όμορη μικρή  κατοικία όπου θα δημιουργηθούν αναψυκτήριο, αποθήκη,  wc για επισκέπτες ενώ προβλέπεται ακόμα  η διαμόρφωση της αυλής και του περιβάλλοντα χώρου.

Σχόλια