default-image

"Παντού αξιολόγηση" είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Κρήτη
"Παντού αξιολόγηση" είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ηράκλειο βρέθηκε χθες ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, όπου και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας στην πλατεία Ελευθερίας, με θέμα την προετοιμασία για το νέο σχολικό έτος.

Επί τάπητος τέθηκαν οι αξιολογήσεις του προσωπικού - δασκάλων, καθηγητών - στα σχολεία, σε κλειστή σύσκεψη υπό τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης, όπως και διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των τεσσάρων νομών του νησιού.

Ωστόσο, αντιδράσεις καταγράφηκαν από τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, που δε γνώριζαν την επίσκεψη και την κλειστή σύσκεψη στην Περιφέρεια, αντί των γραφείων από την άλλη της Περιφερειακής Εκπαίδευσης. Στη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι το υπουργείο εργάζεται προκειμένου στις 11 Σεπτέμβρη, οπότε και ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά, όλα να είναι έτοιμα. Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχουν λιγότερα χρήματα, ωστόσο, όπως είπε, «γίνεται προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα, ενώ ήδη έχει αρχίσει η διανομή βιβλίων στα σχολεία».

Μετεγγραφές

Αναφερόμενος στις μετεγγραφές, τόνισε ότι με τον τρόπο που θα γίνουν θα υπάρχει ανταλλαγή φοιτητών από περιφερειακό σε περιφερειακό πανεπιστήμιο και όχι σε πανεπιστήμια του κέντρου. Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε, αυτόματα, χωρίς καν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση, θα γίνονται οι μετεγγραφές φοιτητών, που είναι παιδιά πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, τονίζοντας: «Αποφασίσαμε ότι οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι υποψήφιοι θα διευκολυνθούν και δε θα χρειαστεί να κάνουν αιτήσεις, θα έχουν αυτόματη διαδικασία μετεγγραφής. Στην ενημέρωσή τους θα πρέπει να υπάρχει και το θέμα της μετεγγραφής, ανεξάρτητα αν την άλλη εβδομάδα χρειαστεί να ψηφίσουμε για κάτι από αυτά μια μικρή διάταξη στη Βουλή. Πρέπει να ξέρουν τα παιδιά για να κάνουν τα μηχανογραφικά τους με τον καλύτερο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Θα ισχύει το εισοδηματικό κριτήριο των 9.000 ευρώ κατ' άτομο στην οικογένεια και όχι ως "κόφτης" στα υπόλοιπα κριτήρια που ενέκρινε η Βουλή, αλλά ως επιπρόσθετο στοιχείο της οικονομικής δυσκολίας. Άρα μιλάμε για πολύτεκνους, τρίτεκνους, ορφανά παιδιά, παιδιά γονέων με βαριές ασθένειες, παιδιά από οικογένεια με παιδί που σπουδάζει σε άλλη πόλη, συν τα οικονομικά κριτήρια», υπογράμμισε.

Τράπεζα θεμάτων

Αναφορικά με την αξιολόγηση, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν υπάρχει Έλληνας που να θέλει να μη γίνει αξιολόγηση, υπογραμμίζοντας όμως πως η αξιολόγηση θα γίνει παντού, θα γίνει και στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως ακριβώς έγινε και στα πανεπιστήμια. Τέλος, σχετικά με την τράπεζα θεμάτων είπε πως τα στατιστικά στοιχεία αναφέρουν ότι οι μαθητές έγραψαν καλύτερα, προσθέτοντας ωστόσο ότι πιθανότατα να σημειωθούν αλλαγές.

Της Μαρίας Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News