default-image

Ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο αποφάσισε να ιδρύσει στο Ρέθυμνο το υπουργείο Παιδείας, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία.

Η απόφαση που υπεγράφη στις 2 Ιουλίου, αφορά την ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου με τις εξής Ομάδες Προσανατολισμού:

«α) Oμάδα Προσανατολισμού Διοίκησης και Οικονομίας με τομέα Διοίκησης και Οικονομίας και με ειδικότητες 1. Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών 2. Υπάλληλος Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό

β) Ομάδα Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών με τομείς: 1) Μηχανολογίας και ειδικότητες 1. Τεχνικός Εγκαταστάσεων ψύξης αερισμού και κλιματισμού 2. Τεχνικός Οχημάτων 2. Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού και με ειδικότητα Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών 3. Τομέας Πληροφορικής και ειδικότητα Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής 4. Τομέας Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και ειδικότητα Τεχνικός Διαχείρισης και Ανακύκλωσης

γ) Ομάδα Προσανατολισμού Γεωπονίας Τροφίμων και Διατροφής με τομέα Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής με ειδικότητες 1. Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής 2. Τεχνικός Ζωικής Παραγωγής 3. Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου 4. Τεχνικός Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος».

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ του Ν. Ρεθύμνου, Δημήτρης Τσαχάκης, καθώς το Σωματείο αγωνίζεται για το συγκεκριμένο θέμα τουλάχιστον τα τελευταία 8 χρόνια περίπου, αφού είχε διαπιστώσει ότι υπάρχει η ανάγκη ίδρυσης επαγγελματικού γυμνασίου.

«Ο αγώνας μας δικαιώνεται, ωστόσο μένει να βρεθεί ο χώρος στέγασης του σχολείου για να μπορέσει να ξεκινήσει τη λειτουργία του και από την ερχόμενη σχολική χρονιά αν είναι δυνατόν».

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη εξετάζεται από το δήμο η εύρεση χώρου που θα στεγάσει το ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου και ενδεχομένως αν βρεθεί κατάλληλο κτήριο να συστεγαστούν τα δυο σχολεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News