Ειδήσεις

Εξαπατούσαν πουλώντας εισιτήρια "μαϊμού" για παράσταση

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, δύο Έλληνες ηλικίας 66 και 73 ετών, για απάτη σε βάρος ενός 38χρονου.

Οι δύο άνδρες, με βάση καταγγελία του 38χρονου που είχε προηγηθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, του είχαν αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ χθες το πρωί με το πρόσχημα της δήθεν πώλησης προσκλήσεων θεατρικής παράστασης.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες προσποιούμενοι μέλη "Πανελλήνιου Συλλόγου Απόστρατων Ελληνικής Αστυνομίας", πώλησαν σε αυτόν προσκλήσεις για υποτιθέμενη θεατρική παράσταση, που διοργάνωνε ο εν λόγω σύλλογος, αποσπώντας το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά και στη συνέχεια αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, προέκυψε ότι ο 66χρονος και ο 73χρονος διέπραξαν την απάτη σε βάρος του 38χρονου.

Άμεσα αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό και δύο μπλοκ προσκλήσεων.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Σχόλια