Ειδήσεις

"Ο αγώνας των εργαζόμενων της ΔΕΗ δεν είναι προσωπικός"

Τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τη "μικρή" ΔΕΗ κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας Γ. Μανιάτης, επιχειρώντας να αμβλύνει τις αντιδράσεις. Μεταξύ άλλων, διευκρινίζεται ότι τα έσοδα από την αποκρατικοποίηση θα πάνε στη ΔΕΗ, οι οικονομικές προτάσεις πρέπει να είναι πάνω από τη λογιστική αξία της εταιρείας, οι εργαζόμενοι προστατεύονται από απόλυση για πέντε χρόνια και οι κάτοικοι κοντά στις μονάδες θα έχουν προτεραιότητα σε τυχόν προσλήψεις λόγω εντοπιότητας.

«Ο αγώνας μας δεν είναι προσωπικός ούτε συντεχνιακός. Είναι για να παραμείνει το ρεύμα κοινωνικό αγαθό», είπε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των διοικητικών υπαλλήλων της Επιχείρησης Μανόλης Μακρυγιωργάκης.

Πυρετώδεις επαφές με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και την ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συγκεντρώσει τις απαραίτητες 120 υπογραφές βουλευτών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος με στόχο την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της "μικρής" ΔΕΗ.

Οι εργαζόμενοι στην Κρήτη κατά τη συνέλευσή τους αποφάσισαν η ηλεκτρική ενέργεια στο νησί να μειωθεί κατά 10-20 μεγαβάτ και όχι 60, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, καθώς έλαβαν υπόψη τους τις τουριστικές και εμπορικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί.

Σχόλια