Ειδήσεις

"Φιλαθλητικός": Είκοσι χρόνια επιτυχίες!

Μία εντυπωσιακή εκδήλωση επιφύλαξαν για μία ακόμη χρονιά οι προπονητές και οι αθλητές-τριες του «Φιλαθλητικού Γ.Σ.» στο κοινό που κατέκλυσε το κλειστό Γυμναστήριο του Λίντο.

Παιδιά κάθε ηλικίας παρουσίασαν μέρος των δυνατοτήτων τους μέσα από ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, βασισμένο σε ασκησιολόγια προσαρμοσμένα κατά περίπτωση.

Ήταν μία επετειακή εκδήλωση των 20 επιτυχημένων χρόνων λειτουργίας του «Φιλαθλητικού», που συνεχίζει με το ίδιο μεράκι για την ενόργανη και ρυθμική γυμναστική, με στόχο τη μύηση των παιδιών στον αθλητισμό και την ανάδειξη ταλέντων.

«Φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια παρουσίας του «Φιλαθλητικού» στο νομό Ηρακλείου, την Κρήτη και τα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Όλο αυτό το διάστημα είχαμε αποστολές με επιτυχίες και μετάλλια όλων των χρωμάτων αλλά και συμμετοχές σε Γυμναστράδες, ενώ φιλοδοξούμε του χρόνου να πάμε στο Παγκόσμιο στη Φιλανδία», τονίζει στη «Ν.Κ.» η πρόεδρος του Συλλόγου Θάλεια Τζουμέρκα και συμπληρώνει: «Στο «Φιλαθλητικό» έχουμε παιδιά από 4 μέχρι 28 ετών. Ο αθλητισμός αφορά όλες τις ηλικίες και εμείς θέλουμε να διδάξουμε στα παιδιά μας τη διά βίου άθληση».

Τιμή στον Γιάννη Χριστάκη

Κατά τη διάρκεια της γιορτής του «Φιλαθλητικού» τιμήθηκε ο αείμνηστος Γιάννης Χριστάκης, ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου, με τον εγγονό του και πολλά υποσχόμενο πρωταθλητή να παραλαμβάνει την πλακέτα.

Μέσα στο πέρασμα της 20ετίας από το σωματείο του «Φιλαθλητικού» έχουν περάσει εκατοντάδες παιδιά, έχουν σημειωθεί σπουδαίες επιτυχίες και έχουν αναδειχθεί μεγάλα ταλέντα.

«Τα 20 αυτά χρόνια έχουμε κρατήσει μία γραμμή ώστε με το ένα πόδι να είμαστε στον πρωταθλητισμό και με το άλλο στην παιδαγωγική προσέγγιση των παιδιών. Ο στείρος και σκληρός πρωταθλητισμός δεν είναι στο δικό μας πνεύμα. Έχουμε πολλά παιδιά με μεγάλες επιτυχίες, ενώ πέρσι είχαμε πρόταση να πάμε στο Παγκόσμιο στον ακροβατικό διάδρομο», δηλώνει στη «Ν.Κ.» ο τεχνικός σύμβουλος του «Φιλαθλητικού» Μανόλης Χριστάκης και συνεχίζει: «Χωρίς αγάπη και σεβασμό στην προσωπικότητα των παιδιών δεν μπορεί να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν πρωταγωνιστήσει τα καλύτερα ταλέντα αλλά τα παιδιά που προσπάθησαν περισσότερο και δέχτηκαν όσα είχαμε να τους δώσουμε».

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης όταν η 27μελής αποστολή του Συλλόγου παρουσίασε το πρόγραμμα «Ο κρυμμένος μύθος της άνοιξης», υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας Έφης Κόνιαρη και του τεχνικού συμβούλου του «Φιλαθλητικού» Μανόλη Χριστάκη. Ένα πρόγραμμα με αυξημένο βαθμό δυσκολίας, άρτια εκτελεσμένο από το αγωνιστικό τμήμα που κέρδισε το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα παιδιά που συμμετείχαν στην περυσινή «Γυμναστράδα» στο Περιστέρι απονεμήθηκαν και τα αργυρά μετάλλια για την κατάκτηση της 2ης θέσης στους αγώνες.  

Της Μαρίας Πετρούτσου

Σχόλια