default-image

Πυρκαγιά σε σπίτι που είχε εκδηλωθεί ξανά φωτιά

Κρήτη
Πυρκαγιά σε σπίτι που είχε εκδηλωθεί ξανά φωτιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H άμεση και έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποσόβησε τα χειρότερα όταν το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά κάτω από αιτίες που διερευνά η υπηρεσία σε παλιά μονοκατοικία 3 ορόφων επί της οδού Γαβαλάδων στην παλιά πόλη των Χανίων.

Στο ισόγειο της ίδιας οικίας πριν από περίπου δύο χρόνια είχε υποστεί σοβαρότατα εγκαύματα μια 38χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία, που δύο μήνες μετά έχασε τη ζωή της στην ειδική μονάδα εγκαυμάτων της Αθήνας όπου είχε μεταφερθεί.

Σήμερα ευτυχώς δε συνέβη το ίδιο και με μια τετραμελή οικογένεια που διέμενε στο 2ο όροφο της οικίας 3 ορόφων. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις προκειμένου να ελέγξουν την πυρκαγιά πριν αυτή επεκταθεί και σε διπλανά κτήρια δεδομένου ότι η παλιά πόλη είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη.

Ο δρόμος όπου βρισκόταν η παλιά οικία είναι ιδιαίτερα στενός, με αποτέλεσμα τα οχήματα της Πυροσβεστικής να πλησιάσουν μέσω της οδού Νταλιάνη στο κοντινότερο σημείο σβήνοντας τη φωτιά, η οποία ωστόσο κατέστρεψε το δεύτερο όροφο της μονοκατοικίας στην οποία έμενε μια τετραμελής οικογένεια οικονομικών μεταναστών, τα μέλη της οποίας είχαν προλάβει να βγουν από αυτήν μόλις εκδηλώθηκε η φωτιά.

Οι πυροσβέστες πρόλαβαν και απομάκρυναν έγκαιρα μέσα από την κατοικία και δύο φιάλες υγραερίου, ενώ για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται ήδη προανάκριση.

Η οδός Γαβαλάδων όπου βρισκόταν το σπίτι που τυλίχτηκε στις φλόγες αποτελεί μια από τις δεκάδες στενές και με δυσκολία πρόσβασης οδούς της παλιάς πόλης.

Κατά το σημερινό συμβάν η Πυροσβεστική έφτασε έγκαιρα στο σημείο και δεν αντιμετώπισε δυσκολίες στην προσέγγιση, καθώς την ώρα του συμβάντος δεν υπήρχε έντονη κυκλοφορία στην πόλη, ενώ στην οδό Νταλιάνη που ήταν και ο δρόμος πρόσβασης δεν υπήρχαν τραπεζοκαθίσματα από επιχειρήσεις εστίασης, όπως συμβαίνει τις βραδινές ώρες.

Το περιστατικό ωστόσο επαναφέρει το ζήτημα της πρόσβασης οχημάτων έκτακτης ανάγκης στην παλιά πόλη των Χανίων.

Του Αντώνη Νομικού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News