Ειδήσεις

Βιάννος: Ζητούν αποζημίωση για τη σχινοκαρπία

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, με φόντο τα προβλήματα στη Βιάννο, απέστειλε ο δήμαρχος της περιοχής Παύλος Μπαριτάκης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του, η ανάγκη για αποζημίωση των παραγωγών είναι επιβεβλημένη με αφορμή το φαινόμενο της σχινοκαρπίας που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια την εμφάνισή του.

Πιο αναλυτικά αναφέρει: «Η Βιάννος μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2012 βίωσε την ελαιοκομική περίοδο 2013-2014 την καταστροφή της παραγωγής ελαιολάδου που δημιούργησε το φαινόμενο της σχινοκαρπίας. Αποτέλεσμα ήταν η μείωση της παραγωγής να ξεπεράσει το 90% σύμφωνα με τα αποτελέσματα της παραχθείσας ποσότητας ελαιολάδου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο Δήμος μας στηρίζεται αποκλειστικά στην παραγωγή ελαιολάδου και όπως καταλαβαίνετε οι επιπτώσεις από την προηγούμενη ελαιοκομική περίοδο έχουν ήδη πλήξει βαρύτατα την τοπική μας οικονομία.

Ζητάμε λοιπόν να επισπεύσετε τις ενέργειες που αφορούν τη διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς μας αλλά και να προωθήσετε τις διαδικασίες αλλαγής κανονισμού του Ε.Λ.Γ.Α. προκειμένου η καταβολή τέτοιου είδους αποζημιώσεων στη φυτική παραγωγή να καταβάλλονται μέσω Ε.Λ.Γ.Α. και όχι μέσω της χρονοβόρας και γραφειοκρατικής διαδικασίας των Π.Σ.Ε.Α».

Σχόλια