default-image

"Μικρή ΔΕΗ": "Ναι" Καμμένου σε Τσίπρα για το δημοψήφισμα

Ελλάδα
"Μικρή ΔΕΗ": "Ναι" Καμμένου σε Τσίπρα για το δημοψήφισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το θέμα του δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ είχε στις 11 το πρωί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος συμφώνησε με τον κ. Τσίπρα στην ανάγκη διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, και όπως είπε «συμφωνούμε με την απαίτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να συνυπογράψουμε για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ξεπούλημα της ΔΕΗ».

Παράλληλα, ο Πάνος Καμμενος είπε στον κ. Τσίπρα ότι «η "μικρή ΔΕΗ" αποτελεί το πρώτο βήμα για την παραχώρηση των πηγών ενέργειας που πρέπει να σταματήσει τώρα».

Νωρίτερα, όπως αναφέρει το ethnos.gr, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο του Άρματος Πολιτών Γιάννη Δημαρά και με τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικου Κόμματος Νίκο Νικολόπουλο και συμφώνησαν για την τακτική που θα ακολουθηθεί σε σχέση με το θέμα της "μικρής ΔΕΗ".

Ο κ. Καμμένος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «ο ορυκτός πλούτος της χώρας και οι πηγές ενέργειας αποτελούν περιουσία των Ελλήνων και δε θα επιτρέψουμε να χαριστούν σε χρηματοδότες και δανειστές».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, βλέπει θετικά την πρόταση, χωρίς ωστόσο να έχει απαντήσει ακόμη, ενώ είχε και τηλεφωνική συνομιλία με το γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, κατά την οποία ο τελευταίος εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του με το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος.

Επίσης, σύμφωνα με το ethnos.gr, ο κ. Τσίπρας θα έχει επαφές και με ανεξάρτητους βουλευτές, προκειμένου να συγκεντρωθούν υπογραφές 120 βουλευτών κάτω από το αίτημα για το δημοψήφισμα, όπως προβλέπει το άρθρο 44 του Συντάγματος.

«Μόνον ο ελληνικός λαός έχει αρμοδιότητα να πάρει μια τέτοια απόφαση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας χθες στην ομιλία του στο Αμύνταιο και επιτέθηκε στη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Τελείωσαν τα ψέματα. Δεν θα παίζουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος με το μέλλον του τόπου, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το κόμμα που θα επωμιστεί μια εθνική καταστροφή. Δε θα την πάρουν εν κρυπτώ την απόφαση για διάλυση και εκποίηση της ΔΕΗ. Αν έχουν τα κότσια, ας την πάρουν στο φως της μέρας».

Κατήγγειλε, επίσης, την κυβέρνηση ότι «κινείται εκδικητικά και καίει ό,τι βρίσκεται μπροστά της για να παραδώσει καμένη γη στο ΣΥΡΙΖΑ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News