Ειδήσεις

Αποφασίζουν στη ΒΙΟ.ΜΕ. για τις κινητοποιήσεις τους

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Ηρακλείου στη ΒΙΟ.ΜΕ. πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, στις 7 το απόγευμα, ανοιχτή συνέλευση με στόχο τη διαμόρφωση του αγωνιστικού πλαισίου των διεκδικήσεών της.

Όπως ξεκαθαρίζουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας, «την Τρίτη 8 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη είναι το δικαστήριο κατά των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. και η διορισμένη σύνδικος της πτωχευμένης μητρικής εταιρείας "Φίλκεραμ", Α. Σεμερτζίδου, με αίτηση στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης ζητά ουσιαστικά να επανέλθει η προηγούμενη διοίκηση στο εργοστάσιο. Η εξωφρενική αυτή πρόταση ζητά από το δικαστήριο να ορίσει στην προσωρινή διοίκηση τη Χριστίνα Φιλίππου, η οποία έχει καταδικαστεί πρωτόδικα 23 και 123 μήνες αντίστοιχα, με δύο δικαστικές αποφάσεις, σε φυλάκιση λόγω χρεών προς τους εργαζόμενους. Ζητάει δηλαδή να αναλάβει διοίκηση αυτή που εγκατέλειψε την επιχείρηση βουτηγμένη μες στα χρέη και τους εργαζόμενους με απλήρωτα δεδουλευμένα ετών».

Όπως σημειώνουν, δεν πρόκειται να υποκύψουν και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, ενώ μετά και τον πρόσφατο αποκλεισμό της Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου από τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις απολυμένες καθαρίστριες του Ηρακλείου και της Κρήτης, αλλά και τις συναδέλφισσές τους σε όλη την Ελλάδα που έχουν κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση όλων για την αγωνιστικότητά τους.  

Σχόλια