default-image

Ο Μ. Κριτσωτάκης για τη μικρή ΔΕΗ

Κρήτη
Ο Μ. Κριτσωτάκης για τη μικρή ΔΕΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των εργαζομένων της ΔΕΗ για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, να μην ξεπουληθεί η ΔΕΗ. Έναν αγώνα που πρέπει να γίνει αγώνας όλης της κοινωνίας», αναφέρει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και συνεχίζει:

«Με το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ" που κατέθεσε η κυβέρνηση ολοκληρώνεται το ξεπούλημα της ΔΕΗ, χαρίζεται στους ιδιώτες δημόσια περιουσία ανυπολόγιστης αξίας.

Αντιτιθέμεθα στα νεοφιλελεύθερα και μνημονιακά σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας γιατί είναι καταστροφική για την οικονομία, την κοινωνία και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας και της κοινωνίας που να μη στηρίζεται σε βασικούς πυλώνες και τέτοιο εμείς θεωρούμε τη ΔΕΗ.

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Η ΔΕΗ δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί, αλλά να μείνει υπό δημόσιο έλεγχο, να είναι ενιαία και να υπηρετεί τα  πραγματικά συμφέροντα του λαού και του τόπου.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αποσύρει αυτό το νομοσχέδιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ούτε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ούτε την εκποίηση του 17% στο ΤΑΙΠΕΔ, ούτε τη δημιουργία και ιδιωτικοποίηση της λεγόμενης "μικρής ΔΕΗ" η οποία είναι η "καλή ΔΕΗ".

Δεσμευόμαστε ότι ένα από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επαναφορά της ΔΕΗ υπό δημόσια ιδιοκτησία ως ενιαίας Επιχείρησης του ελληνικού λαού.

Καλούμε την κοινωνία, τους φορείς και την αυτοδιοίκηση να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ, που είναι αγώνας για την κοινωνία και ενάντια στις αρνητικές συνέπειες που θα έχει αυτό το νομοθέτημα αν περάσει από τη συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Όλοι στις κινητοποιήσεις στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ (Τσαλικάκι και Ληνοπεράματα), από τις 7 το πρωί, για να ακυρωθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός για ακρωτηριασμό-ξεπούλημα της ΔΕΗ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News