default-image

Τι "έχει" το σύστημα Τaxis με το... Ηράκλειο;

Οικονομία
Τι "έχει" το σύστημα Τaxis με το... Ηράκλειο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η υποβολή δεν είναι εφικτή, προσπαθήστε σε λίγες μέρες»... Κάτι δηλαδή σαν... "αναμείνατε στο ακουστικό σας"... Αυτό "απαντά" το σύστημα όταν οι λογιστές ολοκληρώνουν την επεξεργασία της φορολογικής δήλωσης των πελατών τους και δώσουν την εντολή της οριστικοποίησης στο κομπιούτερ τους. Αυτό συμβαίνει μόνο στο Ηράκλειο!

Τι "έχει" το σύστημα Τaxis με το... Ηράκλειο, τελικά; Το γράφουμε αυτό γιατί η διοίκηση της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου, απευθυνόμενη στη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου, αναφέρει μια πολύ περίεργη εμπλοκή, με το σύστημα να μην ανταποκρίνεται στην ανάγκη των λογιστικών γραφείων να ενεργοποιήσουν τις φορολογικές δηλώσεις του κόσμου. Βεβαίως, αυτό δε φαίνεται να είναι αποκλειστικά πρόβλημα των Ηρακλειωτών φοροτεχνικών, αφού σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με το Τaxisnet, την ώρα μάλιστα που "τρέχει" η νέα προθεσμία της παράτασης για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων.

Το κείμενο της επιστολής που στάλθηκε από τους Ηρακλειώτες φοροτεχνικούς έχει ως εξής:

«Αξιότιμη κυρία γενικέ, σας ευχόμεθα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλάβατε και πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε στα μεγάλα και οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των φοροτεχνικών, στον οποίο ουσιαστικά η Πολιτεία έχει αναθέσει την εφαρμογή της δύσκολης και πολυσύνθετης φορολογικής νομοθεσίας», αναφέρει η σχετική επιστολή με την υπογραφή του προέδρου της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου Παύλου Μπαριτάκη και της γενικής γραμματέως της οργάνωσης Δήμητρας Κεφαλογιάννη.

Και αμέσως παρακάτω εξηγεί το πρόβλημα που κοντεύει να τινάξει στον αέρα τις φορολογικές δηλώσεις στο Ηράκλειο και μάλιστα μόνο στην περιοχή του Ηρακλείου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των φοροτεχνικών.

«Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας για να σας αναφέρουμε ένα σημαντικό τεχνικό πρόβλημα που συμβαίνει μόνο στην περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης και που καθιστά αδύνατη την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τους φοροτεχνικούς του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας της φορολογικής δήλωσης, το σύστημα δεν οριστικοποιεί τη δήλωση, αλλά εμφανίζει το μήνυμα ότι "η υποβολή δεν είναι εφικτή, προσπαθήστε σε λίγες μέρες". Μετά από ερεύνα διαπιστώσαμε ότι αυτό συμβαίνει μόνο στο νομό μας, δημιουργώντας έτσι σημαντικά προβλήματα σε όλους τους συναδέλφους που προσπαθούν να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο την υποβολής των δηλώσεων, χάνοντας ώρες ατελείωτες χωρίς αποτέλεσμα. Εκτός αυτών, δημιουργήθηκε πρόβλημα σε υποβολή δηλώσεων που είχαν να κάνουν με το κοινωνικό μέρισμα και πολλοί φορολογούμενοι του Ηρακλείου θα στερηθούν τη δυνατότητα αυτή, κάτι το οποίο πρέπει άμεσα να εξετάσετε.

Κυρία γενικέ, με βάση τα παραπάνω, πρέπει άμεσα να ενεργήσετε προς την κατεύθυνση της ομαλής λειτουργίας του συστήματος και βέβαια σε κάθε περίπτωση να υπολογίσετε το χρόνο που έχει ήδη χαθεί για τους φοροτεχνικούς του Ηρακλείου τις ημέρες αυτές μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος», καταλήγει η επιστολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News