default-image

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα της ΔΕΗ"

Κρήτη
"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα της ΔΕΗ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα ανατροπής, ελπίδας, νίκης της κοινωνίας έναντι των ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, στέλνει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα συμμετάσχει μαζικά στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, αύριο το πρωί στις 7:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ (Τσαλικάκι-Λινοπεράματα).

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει:

«Η συγκυβέρνηση της εθνικής καταστροφής συνεχίζει ακάθεκτη το εγκληματικό της έργο, ξεπουλώντας το δημόσιο πλούτο, εκποιώντας στρατηγικής σημασίας υποδομές και δίκτυα, καθιστώντας την Ελλάδα όμηρο των δανειστών της, των ντόπιων και διεθνών κερδοσκοπικών συμφερόντων για τις επόμενες δεκαετίες.

Μετά τους αιγιαλούς, τις παραλίες, σειρά στην υλοποίηση των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών τους έχει η διάλυση της ΔΕΗ. Επιχειρούν εν μέσω καλοκαιριού να περάσουν στα θερινά τμήματα της Βουλής ένα νομοσχέδιο με το οποίο ουσιαστικά χαρίζουν την ηλεκτρική ενέργεια, ξεπουλώντας έναντι πινακίου φακής την αποκαλούμενη μικρή ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία πειθήνια και απαρέγκλιτα εξυπηρετεί η συγκυβέρνηση, σε μια τελευταία πράξη υποτέλειας πριν την οριστική της κατάρρευση. Η ηλεκτρική ενέργεια αποτελεί κοινωνικό αγαθό και η ΔΕΗ μια υποδομή στρατηγικής σημασίας, τη βαριά βιομηχανία της χώρας η οποία κατασκευάστηκε με τα χρήματα, τις θυσίες των ελλήνων πολιτών στους οποίους και ανήκει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα της ΔΕΗ, των αιγιαλών, του εθνικού μας πλούτου και της δημόσιας περιουσίας. Καλούμε όλους τους πολίτες, φορείς κινήματα, συλλογικότητες να συγκροτήσουμε ένα παλλαϊκό, κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο, να δώσουμε τον αγώνα για να αποτραπεί αυτό το προμελετημένο έγκλημα σε βάρος των συμφερόντων της χώρας, των κοινωνικών αναγκών, να ματαιώσουμε τα σχέδια τους και να βάλουμε τέλος στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές εξαθλίωσης της κοινωνίας, αποδόμησης του κράτους και των κοινωνικών αγαθών.

Συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, αύριο το πρωί στις 7:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ (Τσαλικάκι-Λινοπεράματα) στέλνουμε με τους αγώνες μας μήνυμα ανατροπής, ελπίδας, νίκης της κοινωνίας έναντι των ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News