default-image

Παρουσιάζεται ο Μινωικός υπολογιστής εκλείψεων

Κρήτη
Παρουσιάζεται ο Μινωικός υπολογιστής εκλείψεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παρουσίαση της λειτουργίας του Μινωικού Υπολογιστή Εκλείψεων, που κοσμεί την πόλη, μέσα από πρόγραμμα που δημιούργησε ο καθηγητής Αιγιακών μελετών κ. Μηνάς Τσικριτσής, θα γίνει στις 10 π.μ. στο περίπτερο πληροφοριών του Δήμου Σητείας. Πέρα από την κίνηση αυτή θα εκτεθούν λέξεις στις Αιγιακές γραφές που θα στολίζουν το περίπτερο πληροφοριών.

Ο Δήμος Σητείας - ΔΟΚΑΣ, το Αστεροσκοπείο του Πανεπιστημίου Αθηνών & η Ιερά Μητρόπολις Ιεραπύτνης και Σητείας προσκαλούν στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν την Κυριακή 6 Ιουλίου με θέμα: "Επιστημονική Ημερίδα για την Προϊστορία της Αστρονομίας και τις Κρητικές ρίζες του Πολιτισμού".

Στην παρουσίαση του μινωικού υπολογιστή εκλείψεων θα παρευρεθούν οι: Ξενοφών Μουσάς, καθηγητής Φυσικής Διαστήματος, διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο αστροφυσικός, πρύτανης & ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος, στις 11:30 π.μ., θα ακολουθήσουν εισηγήσεις των Ξενοφώντα Μουσά και Μηνά Τσικριτσή στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Sitia Beach. Θα παρουσιαστεί η μελέτη τους πάνω στα "τηγανόσχημα" και θα αποδείξουν, ότι οι Έλληνες είχαν αναπτύξει αστρονομία και μαθηματικά, ίσως, ήδη από την 5η χιλιετία π.Χ..

Επίσης, θα γίνει μια μικρή αναφορά - παρέμβαση για την αναζήτηση της διαδρομής του ευρήματος του Μινωικού υπολογιστή Παλαικάστρου από τον πρόεδρο της Ε.Μ.Ε. Λασιθίου Μιχάλη Περάκη και θα παρουσιαστεί το ολιγόλεπτο βίντεο: "Στα ίχνη του Υπολογιστή του Παλαικάστρου, μια αναζήτηση στον χρόνο και στον τόπο''.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News