default-image

Υπερσύγχρονος βρεφονηπιακός στην Φορτέτσα

Κρήτη
Υπερσύγχρονος βρεφονηπιακός στην Φορτέτσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις συμβάσεις για τις μελέτες κατασκευής του νέου σύγχρονου βιοκλιματικού βρεφονηπιακού σταθμού επί των οδών Δρακάκη και Ιλιού, κάτω από την Φορτέτσα, υπέγραψε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.

Συγκεκριμένα οι συμβάσεις αφορούν τις εξής μελέτες: Αρχιτεκτονική, ειδική αρχιτεκτονική, ηλεκτρομηχανολογική, γεωτεχνική, στατική και φυτοτεχνική, οι οποίες θα είναι έτοιμες σε δύο μήνες

«Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός που θα ανακουφίσει τις οικογένειες της περιοχής», όπως τόνισε ο δήμαρχος «θα μπορεί να φιλοξενεί 99 παιδιά θα αποτελείται από τρία επίπεδα και θα διαθέτει δύο εισόδους».

Στο ισόγειο θα δημιουργηθούν οι αίθουσες για τα νήπια, στο πρώτο όροφο αίθουσες για τα βρέφη, ενώ προβλέπονται και βοηθητικοί χώροι. Η οροφή θα είναι ασκεπής και θα καλύπτεται από πέργκολα, ενώ ο περιβάλλοντας χώρος θα φυτευτεί.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου το πρωί υπέγραψε ακόμη την σύμβαση για τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου Πολυχώρου Πολιτισμού και Εκθέσεων Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων με την ονομασία Κέντρο "Οίνου και Πνεύματος" στο Βενεράτο.

Το έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ θα έχει ολοκληρωθεί σε δέκα μήνες και πρόκειται να αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή του Βενεράτου της Δημοτικής Ενότητας Παλλιανής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News