default-image

45 υποψήφιοι "χτύπησαν" υψηλές βαθμολογίες στην Ιεράπετρα

Κρήτη
45 υποψήφιοι "χτύπησαν" υψηλές βαθμολογίες στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με περισσότερα από 45 παιδιά να αριστεύουν ξεπερνώντας τα 17.000 μόρια, τα λύκεια της Ιεράπετρας απέδειξαν και τούτη τη χρονιά ότι δουλεύουν σοβαρά προσφέροντας τα μέγιστα στην εξέλιξη των μαθητών τους και την προετοιμασία τους για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στο άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον το οποίο έχει διαμορφωθεί, σπουδαίο ρόλο παίζουν και τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, όπου οι υποψήφιοι συμπληρώνουν την προετοιμασία τους.

Στις πανελλαδικές εξετάσεις πρώτευσε από την Ιεράπετρα η μαθήτρια του 2ου Λυκείου Χατζάκη Μαρίνα, η οποία συγκέντρωσε στη θετική κατεύθυνση 19.295 μόρια. Δεύτερη ήταν η μαθήτρια του 1ου Λυκείου Χατζηγιαννάκη Ιωάννα, με 19.126 μόρια στη θεωρητική κατεύθυνση, η οποία δε θέλει να κάνει καμία δήλωση στα ΜΜΕ. Πρώτοι σε μόρια από το 1ο Λύκειο Ιεράπετρας είναι οι Χατζηγιαννάκη Ιωάννα, Δρακάκη Βασιλική, Μουτσάκη Μελίνα, Κυμάκη Αγγελική, Λαμπράκη Ιωάννα, Συμιανάκης Παύλος, Καλαφατάκης Εμμ., Χριστοδουλάκη Μαρία, Πανταζής Εμμ, Κόλλιας Κωστής, Γιαννικάκης Ιωάννης, Πετρά Ιωάννα, Χατζηγιαννάκης Σταύρος, Γκιτζένα Γεωργία, Πασχάκης Βασίλης, Χατζάκη Χρυσή, Γκιτζένας Δημοσθένης (17.470), Χρυσού Δέσποινα (17.455), Περαντώνη Μαριάννα (17.444), Ταμπάκης Ιωάννης (17.380), Καροφυλάκης Γιώργος και Νικηφοράκης Βασίλης.

Πρώτοι από το 2ο Λύκειο σε μόρια είναι οι Χατζάκη Μαρίνα, Σταθάκης Πέτρος, Παπαδάκης Αντώνης, Τζάβλας Μιχάλης, Σαρδέλης Σάββας, Τσέλιου Ζαμπία, Δασκαλάκη Παναγιώτα Κορνιωτάκη Μιχαέλα, Περάκη Αικατερίνη, Πηγιάκη Μαρία, Μιχαήλ Παύλος, Κελεπούρης Δημήτρης, Ζαμπετάκη Γεωργία, Μαχαιρά Άρτεμις, Πετσαγγουράκη Σοφία, Δραγατάκη Αντωνία, Φραγκάκη Αναστασία, Βαρελάκης Εμμ, Δραγατάκη-Ποιμενίδου Χριστίνα, Ορφανάκη Γλυκερία, Σφακιανάκης Μιχαήλ-Άγγελος.

Δρακάκη Βασιλική (19.029)

«Τα θέματα ήταν ευκολότερα από πέρυσι. Διάβαζα καθημερινά και με σύστημα, χωρίς να αφήνω κενά. Μου έμενε και ελεύθερος χρόνος για να βγαίνω κάθε Σάββατο.

Πρώτη μου επιλογή είναι το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου που με στήριξε, στους καθηγητές μου και τους φίλους μου για τη συμπαράσταση και τη βοήθειά τους».

Κυμάκη Αγγελική (18.853)

«Πάντα διάβαζα σε λογικά πλαίσια και χωρίς υπερβολές. Δεν μπορώ να πω ότι ζορίστηκα ιδιαίτερα φέτος. Γενικά ήμουν άνετη και χαλαρή. Θέλω να ευχαριστήσω για την επιτυχία μου αυτή τους γονείς μου, τους καθηγητές μου και όσους με στήριξαν με κάθε τρόπο. Θα δηλώσω πρώτα το Μαθηματικό της Αθήνας, που με ενδιαφέρει πάρα πολύ».

Τζάβλας Μιχάλης (18.697)

«Πέρασα στο Τμήμα Βιολογίας πέρυσι, αλλά επειδή είχα άλλο στόχο, έμεινα και έδωσα ξανά φέτος. Συγκέντρωσα 18.697 μόρια στο πεδίο που με ενδιαφέρει και θα δηλώσω τις Επιστήμες Υγείας ως πρώτη επιλογή. Είχα την υποστήριξη της οικογένειάς μου και των καθηγητών μου, γι' αυτό τα κατάφερα».

Μουτσάκη Μελίνα (18.854)

«Με ενδιαφέρει το Τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, απ' όπου μπορείς να κάνεις μετά πάρα πολλά πράγματα.. Προσπάθησα πάρα πολύ τα 2 τελευταία χρόνια. Με βοήθησαν πολύ οι γονείς μου, οι καθηγητές μου, οι φροντιστές μου και οι φίλοι μου. Τη φοιτητική ζωή τη φαντάζομαι τέλεια».

Λαμπράκη Ιωάννα (18.619)

«Είχα υπερβολικό άγχος τον τελευταίο χρόνο. Στερήθηκα εξόδους και παρέες, αλλά το τελικό αποτέλεσμα με δικαίωσε. Στόχος μου είναι να περάσω στην Αγγλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους καθηγητές μου και τους φίλους μου για την ψυχολογική στήριξη και εύχομαι καλή επιτυχία στους επόμενους».

Χριστοδουλάκη Μαρία (18.327)

«Τα δυο τελευταία χρόνια το διάβασμα ήταν συνεχές και συστηματικό. Έβγαινα με μέτρο χωρίς να στερούμαι τις παρέες μου. Είχα άγχος αλλά το ξεπερνούσα τις μέρες των εξετάσεων. Στόχος μου είναι η Αγγλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης, καθώς το όνειρό μου είναι να γίνω μεταφράστρια. Ευχαριστώ τους γονείς μου, τους καθηγητές μου και τους φίλους μου που ήταν κοντά μου».

Δασκαλάκη Παναγιώτα (18.330)

«Από την αρχή της χρονιάς διάβαζα συστηματικά και με πρόγραμμα. Δεν ξενυχτούσα διαβάζοντας, έβγαινα τα σαββατοκύριακα και δεν ξέκοψα από τις παρέες μου. Στον τομέα της ψυχολογικής στήριξης ήταν πάντα κοντά μου η οικογένειά μου, οι καθηγητές μου και οι φίλοι μου. Πρώτη μου επιλογή θα είναι η Σχολή Ψυχολογίας Αθήνας και μετά τα Παιδαγωγικά».

Παπαδάκης Αντώνης (18.763)

«Σίγουρα τον τελευταίο χρόνο το διάβασμά μου ήταν πιο εντατικό. Στερήθηκα κάποιες εξόδους, τη γυμναστική και τα χόμπι μου, αλλά δεν το μετάνιωσα. Στόχος μου είναι να περάσω στο Τμήμα Ηλεκτρ. Μηχανικών και Μηχ. Ηλεκτρ. Υπολογιστών του ΕΜΠ. Φαντάζομαι ότι η φοιτητική ζωή έχει αρκετό διάβασμα, αλλά και καινούργιες εμπειρίες, νέους φίλους και παρέες, καθώς ανοίγεται μπροστά μας ένας νέος κόσμος. Ευχαριστώ την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου που μου στάθηκαν».

Του Νίκου Πετάση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News