Ειδήσεις

"Οι θέσεις δημάρχων οδηγούν σε ιδιωτικοποίηση του Καρτερού"

Κοινή ανακοίνωση και μάλιστα με αιχμές σε ότι αφορά στα προτεινόμενα πλαίσια αγώνα για τον Καρτερό από την Επιτροπή κατά της Ιδιωτικοποίησης της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών και τη Λαϊκή Επιτροπή Ν. Αλικαρνασσού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση:

«Την Κυριακή 29-6-2014, έγινε άλλη μια συζήτηση πολιτών και φορέων για την επικείμενη πώληση της περιοχής του Καρτερού. Η "Επιτροπή κατά της Ιδιωτικοποίησης της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών" και η "Λαϊκή Επιτροπή Ν. Αλικαρνασσού" έχει βρεθεί σε όλες.

Μετά από τις συζητήσεις και στα δυο Δημοτικά Συμβούλια (Χερσονήσου & Ηρακλείου) τα ερωτήματα για τις θέσεις των δημοτικών παρατάξεων παραμένουν (πλην "Λαϊκής Συσπείρωσης" που έχει καταθέσει γραπτά και δημόσια το πλαίσιο της). Οι επιτόπιοι λεκτικοί αυτοσχεδιασμοί, που αλλάζουν από μέρα σε μέρα και από ακροατήριο σε ακροατήριο, δεν μπορεί να είναι σχέδιο αντιμετώπισης οποιουδήποτε προβλήματος (ή μήπως γίνεται εσκεμμένα για να κρύψουν την πραγματική θέση τους;).

Οι θέσεις που διατυπώθηκαν από παρατάξεις, φορείς, συλλόγους αλλά και από τους νεοεκλεγμένους δημάρχους Ηρακλείου και Χερσονήσου όπως "επιστροφή στους δήμους", "εταιρείες λαϊκής βάσης", "αναπτυξιακή διαδημοτική επιχείρηση", "σύμπραξη με τοπικούς επιχειρηματικούς φορείς", "ήπια ανάπτυξη σε σύμπραξη με ιδιώτες» κ.ά. οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ιδιωτικοποίηση από άλλο δρόμο.

Για να μη μας κατηγορήσουν ότι παραποιούμε τις προτάσεις τους, τους προκαλούμε, στην επόμενη μάζωξη (ή όπου αλλού νομίζουν) να τις καταθέσουν γραπτά όπως κάναμε κι εμείς (συνέντευξη τύπου στις 23-6-14), για να σταματήσει το «θόλωμα των νερών» βασιζόμενοι στο "έπεα πτερόεντα".

Και επειδή το κρίσιμο και πρωταρχικό σε κάθε αγώνα είναι το πλαίσιο και οι στόχοι, που καθορίζουν και το ποιοι παλεύουν, για ποιο πράγμα και με ποιο τρόπο, επαναλαμβάνουμε τις θέσεις μας:

1. Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιάς δημόσιας έκτασης και υποδομής, με οποιονδήποτε άμεσο ή έμμεσο τρόπο.

2. Παραμονή και της περιοχής του Καρτερού σε αποκλειστικά δημόσιο καθεστώς και αξιοποίηση της με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για δωρεάν και απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους».

Σχόλια