Ειδήσεις

Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις Μ.Διακάκη-Μ.Κριτσωτάκη

Η πλήρης λειτουργία του ΙΚΑ στις Μοίρες και η διαφωνία του δήμου Φαιστού αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των Δημοσίων υπαλλήλων μεταξύ των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκη και Μ. Διακάκη.

"Να παραμείνει σε πλήρη λειτουργία το Υποκατάστημα του ΙΚΑ Μοιρών".

Οι βουλευτές Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαρία Διακάκη, καταθέτουν Αναφορά το Δελτίο Τύπου των Φορέων που συμμετέχουν και συμπαραστέκονται στον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος ΙΚΑ Μοιρών με το οποία τονίζουν ότι «έχετε σφραγίσει ήδη τις ΔΟΥ, τον ΟΑΕΕ τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ. Και ήδη έχετε προαναγγείλει περικοπές σε Υγεία, Εκπαίδευση και Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Σφραγίζετε τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Δεν κατανοούμε με ποια ηθική πολιτική, ή επιχειρησιακή λογική, υποτάσσεστε πλήρως στις μνημονιακές επιταγές καταδικάζοντας τη Μεσαρά σε εγκατάλειψη και μαρασμό», επισημαίνουν ότι «το ΙΚΑ εξυπηρετεί μια οικονομικά παραγωγική περιοχή από την Αγ. Γαλήνη έως την Αγ. Βαρβάρα και έως τον Πύργο.

Με τους νέους σχεδιασμούς σας για ενοποιήση ταμείων σε 3 τα αντικείμενα του θα αυξηθούν. Ως πολίτες θα κάνουμε και 200 χιλ. για να εξυπηρετηθούμε» και ζητάνε «να αρθεί η αδικία, να αποκατασταθεί η ισορροπία και να παραμείνει σε πλήρη λειτουργία το Υποκατάστημα του ΙΚΑ ΜΟΙΡΩΝ ώστε να παρέχει υπηρεσίες στους εργαζόμενους, ασφαλισμένους, συνταξιούχους, άνεργους κατοίκους της περιοχής μας».

"Ψήφισμα Δ.Σ. Φαιστού  για την αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ"

Οι βουλευτές Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαρία Διακάκη, καταθέτουν Αναφορά το Ψήφισμα Δ.Σ. Φαιστού με το οποία τονίζει ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φαιστού είναι αντίθετο με την αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Μοιρών - Τυμπακίου και ζητά - απαιτεί, δεδομένου των οικονομικών, κοινωνικών και γεωγραφικών συνθηκών την ανάκληση της απόφασης και τη μη δημοσίευση της σε ΦΕΚ ή την ανάκληση του ΦΕΚ με νέο ΦΕΚ εφόσον αυτό έχει δημοσιευθεί και να παραμείνει το παράρτημα του ΙΚΑ στο Δήμο Φαιστού, καθώς εξυπηρετεί μια ευρύτερη περιοχή με πολλούς ασφαλισμένους.

Σε αντίθετη περίπτωση σας γνωρίζουμε ότι με μπροστάρηδες δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο θα καλέσουμε το Μεσαρίτικο λαό σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να γίνει δεκτό το δίκαιο αίτημα μας».

"Την αντίθεση του εκφράζει ο Δ.Φαιστού στη νέα μέθοδο  αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων"

Οι βουλευτές Ηρακλείου Μαρία Διακάκη και Μιχάλης Κριτσωτάκης καταθέτουν Αναφορά την Απόφαση-Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου  Φαιστού στην οποία εκφράζουν "ομόφωνα την πλήρη αντίθεση του στη νέα μέθοδο "αξιολόγησης" που προάγει ο Ν. 4250/2014, ένα ακόμη μνημονιακό και αντεργατικό μέτρο που αποσκοπεί στη μείωση του προσωπικού και στην εκχώρηση δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα και των Ο.Τ.Α. στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα», επισημαίνουν ότι «η  κυβέρνηση προσπαθεί, με εργαλείο τη συγκριτική "αξιολόγηση", να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων καθορίζοντας εκ των προτέρων τα ποσοστά και τις κλίμακες βαθμολόγησης», ζητούν «την άμεση κατάργηση του Νόμου 4250/2014», και δεσμεύονται «να μην εκδώσουμε απόφαση επιμερισμού ποσοστών, προϋπόθεση έναρξης των διαδικασιών για την εφαρμογή του Νόμου 4250/2014 περί συγκριτικής "αξιολόγησης".

Σχόλια