default-image

Κατεβαίνουν οι διακόπτες - Φόβοι για μπλακ άουτ

Κρήτη
Κατεβαίνουν οι διακόπτες - Φόβοι για μπλακ άουτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με προγράμματα κυλιόμενων περικοπών στην ηλεκτροδότηση ανά περιοχή, τα οποία καταρτίζουν η ΔΕΗ και ο διαχειριστής του Δικτύου Διανομής, ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ που θα ξεκινήσουν από αύριο τα ξημερώματα, θα επιχειρήσει η Επιχείρηση να αποφύγει πιθανή απώλεια ισχύος από τις μονάδες του Βορρά, για να μην προκαλέσει κατάρρευση του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας.

Η εφαρμογή των προγραμμάτων και η διάρκεια των περικοπών θα εξαρτηθεί αφενός από το μέγεθος της ισχύος που θα λείπει από το σύστημα και αφετέρου από το ύψος της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Φόβος για μπλακ άουτ

Φόβος υπάρχει ότι θα προκληθούν προβλήματα στον τουρισμό, καθώς στα ξενοδοχεία με την εξυπηρέτηση των τουριστών, πέρα από την ταλαιπωρία των Κρητικών.

Οι πιο "δύσκολες" ώρες δεν είναι πλέον οι μεσημεριανές (καθώς τα φωτοβολταϊκά που έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια έχουν τη μέγιστη απόδοση τις ώρες που η κατανάλωση κορυφώνεται λόγω ζέστης και χρήσης των κλιματιστικών), αλλά οι βραδινές, οπότε η χρήση του κλιματισμού είναι επίσης αυξημένη, χωρίς να υπάρχει η παραγωγή των φωτοβολταϊκών.

Το μέγιστο της ζήτησης αυτήν την περίοδο κυμαίνεται στα 7000-7500 μεγαβάτ μεταξύ 8 και 10 το βράδυ. Οι εφεδρείες του συστήματος, πέρα από τις μονάδες της ΔΕΗ, περιλαμβάνουν εισαγωγές καθώς και τις μονάδες των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών, συνολικής ισχύος περί τα 2.500 μεγαβάτ.

Με επιστράτευση απειλεί η κυβέρνηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News