default-image

Συναντήσεις Χρ.Σταϊκούρα με Γερμανούς βουλευτές

Ελλάδα
Συναντήσεις Χρ.Σταϊκούρα με Γερμανούς βουλευτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Γερμανία σήμερα Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας για προγραμματισμένη συνάντηση με γερμανούς βουλευτές.

Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει του κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους των γερμανικών κομμάτων για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές του ελληνικού προγράμματος.

Οι γερμανοί βουλευτές, λίγο πριν κλείσει η γερμανική βουλή για τις θερινές διακοπές, θα ενημερωθούν από τον κ. Σταϊκούρα για θέματα του χαρτοφυλακίου του και συγκεκριμένα για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο του 2014, για τις χρηματοδοτικές ανάγκες του ελληνικού προγράμματος, για τις δημοσιονομικές ανάγκες που προκύπτουν από τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις για δικαστικούς και ένστολους, για το σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης για νέα έξοδο στις αγορές, αλλά και για την προσδοκώμενοι ελάφρυνση του χρέους.

Οι Γερμανοί φαίνεται να ανησυχούν πως ενδεχόμενη χαλάρωση της λιτότητας θα ήταν ριψοκίνδυνη καθώς η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τα χειρότερα. Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε προ ημερών πως αν και η Ελλάδα έχει καλύτερες επιδόσεις στα δημοσιονομικά και στην ανάπτυξη, ωστόσο «δεν έχει βγει από το δάσος».

Ο Σόιμπλε ζήτησε να επιδεικνύεται σεβασμός στο γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν η Ελλάδα συνεχίσει στον δρόμο των προηγουμένων ετών, χωρίς αμφιταλαντεύσεις, θα προχωρήσει, παρά τις Κασσάνδρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News