default-image

140 μετανάστες διέσωσε το λιμενικό

Ελλάδα
140 μετανάστες διέσωσε το λιμενικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα από τα μεγαλύτερα περιστατικά διάσωσης μεταναστών για φέτος προχώρησε το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καρπάθου και Ρόδου, από όπου περισυνελέγησαν 140 μετανάστες από ακυβέρνητο δουλεμπορικό σκάφος.

Όπως έγινε γνωστό, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε τις βραδινές ώρες της 28ης Ιουνίου για την ύπαρξη ακυβέρνητου, λόγω μηχανικής βλάβης, σκάφους το οποίο έπλεε στα διεθνή ύδατα.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης απέπλευσε για την περιοχή ναυαγοσωστικό του Λιμενικού, ενώ το σκάφος εντοπίστηκε την ίδια ημέρα από ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έλαβαν μέρος σταδιακά εννέα παραπλέοντα πλοία και παράλληλα στην περιοχή κατέπλευσε φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Τελικά, τις πρωινές ώρες της 29ης Ιουνίου οι 140 μετανάστες περισυνελέγησαν από το φορτηγό πλοίο «MOON BRIGHT SW», σημαίας Παναμά, που είχε δεσμευθεί από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Στη συνέχεια, το πλοίο, με τη συνοδεία φρεγάτας κατευθύνθηκε προς τη Ρόδο, όπου οι μετανάστες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην παραλία Κάλαθου.

Τέσσερις από τους διασωθέντες φέρονται ως διακινητές. Οι υπόλοιποι (72 άνδρες, 31 γυναίκες και 33 ανήλικοι από τη Σομαλία, τη Συρία και το Αφγανιστάν) συνελήφθησαν από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου, γιατί στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News