Ειδήσεις

Αναζητά σωσίβιο δημοτική επιχείρηση για να μην κλείσει

Σωσίβιο 1, 5 εκατομμυρίων ευρώ αναζητά η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης των Απορριμμάτων στα Χανιά που βρίσκεται πλέον σε αδιέξοδο όπως είχε αποκαλύψει η "ΚΡΗΤΗ ΤV", καθώς οι οφειλές των δήμων λυγίζουν την επιχείρηση.

Η μόνη ορατή λύση για τη ΔΕΔΙΣΑ είναι η αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου, καθώς χρήματα από άλλη πηγή είναι δύσκολο να βρει.

Το ρεπορτάζ της "ΚΡΗΤΗ TV" επιβεβαιώθηκε απόλυτα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων όπου αποκαλύφθηκε ότι η ΔΕΔΙΣΑ οφείλει χρήματα στο ΙΚΑ στους εργαζόμενους και τον εργολάβο καθαριότητας του δήμου.

Μόνο στο ΙΚΑ, η ΔΕΔΙΣΑ μέχρι και τον Μάιο χρωστούσε 425 χιλιάδες ευρώ ενώ οι δήμοι των Χανίων οφείλουν στη ΔΕΔΙΣΑ περίπου 1,3 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα οι οφειλές των δήμων τρέχουν. Ο "χειρότερος" πελάτης είναι ο δήμος Χανίων που χρωστά περίπου 1 εκατ. ευρώ, ο Δήμος Πλατανιάς οφείλει 79.000 ευρώ, ο Δήμος Κισάμου 179.000 ευρώ, ο Δήμος Σφακίων 52.000 ευρώ, ο Δήμος Αποκορώνου 29.000 ευρώ και ο Δήμος Καντάνου 54.000 ευρώ.

Κυρίως για το Δήμο Χανίων αιτία του κακού είναι η μειωμένη απόδοση από την ΔΕΗ των δημοτικών τελών όπως είχε αποκαλύψει η "ΚΡΗΤΗ ΤV". Λάμβανε 1 - 1,1 εκατ. ευρώ και τώρα  580.000 ευρώ.

Η ΔΕΗ από την πλευρά της δεν εισπράττει τα αναμενόμενα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιχείρησης κάθε μήνα περίπου 1.000 νοικοκυριά κάνουν αίτηση στα Χανιά για να ρυθμιστούν οι οφειλές τους.

Του Αντώνη Νομικού

.

Σχόλια