Ειδήσεις

Σαρωτικοί έλεγχοι για "γουρούνες" και προϊόντα-"μαϊμού"

Επιχείρηση  σκούπα στις τουριστικές  περιοχές του νησιού με πλούσια εσοδεία  πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ.

Στο στόχαστρο πάσης φύσεως  παραεμπόριο, αλλοδαποί μασέρ, όσοι σέρβιραν ποτά σε ανηλίκους αλλά και όσοι οδηγούσαν επικίνδυνα  τις γνωστές γουρούνες.

Πάνω από 55.000ειδή παραεμπορίου κατασχέθηκαν, ενώ οι συλλήψεις έφτασαν τις 71. Βροχή έπεσαν και τα διοικητικά πρόστιμα για όσους δε λειτουργούσαν νόμιμα τα καταστήματα τους, αλλά και οι κλήσεις της τροχαίας σε όλη την Κρήτη. 

Από κόσκινο  πέρασε τις τουριστικές περιοχές του νησιού η αστυνομία, το τελευταίο πενθήμερο. Στο στόχαστρο μπήκαν κατά κύριο λόγο, όσοι προσέφεραν παράνομα τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους με το αζημίωτο  σε δρόμους και παραλίες παραβαίνοντας την τουριστική νομοθεσία, όσοι πωλούν αλκοόλ σε ανηλίκους αλλά και όσοι  με τις γουρούνες παραβαίνουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Στο το "δόκανο" των Αρχών κατά από το σαφάρι που πραγματοποιήθηκε μέρα και νύχτα έπεσαν εκατοντάδες άτομα. Οι συλλήψεις για πώληση πάσης φύσεως προϊόντων αλλά και υπηρεσίες μασάζ άγγιξαν τις 71. Οι παραβάσεις από άτομα που οδηγούσαν γουρούνες έφτασαν τις 350, οι παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που εντοπίστηκαν ήταν 168 και ενώ δεν όσοι εντοπίστηκαν να οπλοφορούν να κατέχουν ναρκωτικές ουσίες αλλά και να προσφέρουν αλκοόλ σε ανηλίκους ανήλθαν σε 28.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Συλλήψεις: 71 άτομα παρεμπόριο, υπηρεσίες μασάζ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 25

ΧΑΝΙΑ: 12

ΡΕΘΥΜΝΟ: 16

ΛΑΣΙΘΙ: 18

Παραβάσεις γουρούνες: 350

Παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος 168

Παραβάσεις ναρκωτικά, ανήλικοι, όπλα κ.ά. 28

Πεδίο δράσης με στόχο την πρόληψη, και την καταστολή παραβατικών συμπεριφορών στις τουριστικές περιοχές το βόρειο παραλιακό μέτωπο.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε:

Πλατανιά

Χερσόνησο

Μάλια

Παραλιακή Ρεθύμνου

Άγιο Νικόλαο

Ελούντα    

Κατά τους ελέγχους εντοπίστηκαν και κατασχεθήκαν χιλιάδες γυαλιά ηλίου, γυναικείες τσάντες και πορτοφόλια, απομίμηση διαφόρων επώνυμων εταιρειών, είδη θαλάσσης, γυναικεία αξεσουάρ και κοσμήματα, αλλά και παιδικά ρολόγια και παιχνίδια. Συγκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 55 χιλιάδες ειδή παραεμπορίου και πάνω από 41 χιλιάδες ευρώ προερχόμενα από παραεμπόριο.  

παραεμπόριο κατασχέσεις από 25.06.2014 έως 29.06.2014

55.000 είδη

41.406,32 ευρώ

Οι στοχευμένοι ελέγχοι  και η  εφαρμογή του ειδικού σχεδίου, για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών στις τουριστικές περιοχές  θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες τις περιοχές της Κρήτης.

Της Μαρίας Μαυρομάτη

Σχόλια