Ειδήσεις

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στον Αλμυρό

Αναρτήθηκε η τοπογραφική αποτύπωση της περιοχής των 600 περίπου στρεμμάτων, που ξεκινάει από το «μάτι» του Αλμυρού ποταμού και καταλήγει μέχρι τη θάλασσα, στον χώρο ανακοινώσεων της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Μαλεβιζίου, στην πλ. Μ. Κατσαμάνη στο Γάζι.

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά μέχρι την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τα τοπογραφικά διαγράμματα της μελέτης, να προσκομίσουν τίτλους ιδιοκτησία μαζί με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και να προσδιορίζουν τη θέση στην οποία αναφέρονται οι τίτλοι που κατέχουν.

Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης φανερά ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, σε δηλώσεις του τόνισε: «Πλησίασε ακόμα περισσότερο η ώρα του ξεκαθαρίσματος στην περιοχή του Αλμυρού. Όπως έχω τονίσει και στο παρελθόν, δεν είναι μόνο πολεοδομικό το θέμα, είναι τεράστια τα περιβαλλοντικά οφέλη σε ένα μοναδικό για τον τόπο μας υγροβιότοπο, που έχει βιαστεί κατ' επανάληψη από τον άνθρωπο. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την εξέλιξη αυτού του έργου, το οποίο μάλιστα καλύψαμε από ίδιους πόρους του δήμου μας».

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο αίτημα - απαίτηση από την πλευρά του Ελληνικού δημοσίου χρονολογείται από τον Μάιο του 1997. Τον Ιούλιο του 2011, σε συνάντηση του δημάρχου Κ. Μαμουλάκη με τους εθελοντές της WWF, ο δήμαρχος είχε δεσμευτεί να προχωρήσει στην μελέτη κτηματογράφησης από ίδια έσοδα, παρά τα σοβαρά οικονομικά

Σχόλια