default-image

Φόβοι για black out - Δεν αποκλείουν επιστράτευση

Ελλάδα
Φόβοι για black out - Δεν αποκλείουν επιστράτευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ σε περίπτωση που κατεβάσουν τους διακόπτες για την ιδιωτικοποίηση τμήματος της ΔΕΗ άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, κάνοντας λόγο για «σαμποτάζ κατά του κράτους».

Από την άλλη πλευρά, απεργίες των εργαζομένων σε όλες τις μονάδες της ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα ξεκινούν στις 12 το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με το γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ "Σπάρτακος" Σάκη Μάστορα, εφόσον το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ κατατεθεί στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης, το βράδυ οι εργαζόμενοι θα συγκεντρώνονται στις μονάδες όπου εργάζονται, θα ενημερώνονται στις πύλες για τις εξελίξεις, χωρίς να πραγματοποιούν καταλήψεις, και δε θα προσέρχονται στη δουλειά τους για εργασία.

Μιλώντας στο "Σκάι" η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει» και πρόσθεσε: «Δεν είναι δική τους η ΔΕΗ και το ρεύμα», και «δεν έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν διακόπτες. Αποτελεί σαμποτάζ κατά του κράτους (σ.σ. το μπλακ άουτ)... Είκοσι εκατ. τουρίστες να έρθουν και να μην έχουν κλιματισμό; Δε θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δε θα γίνει όμηρος η χώρα. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό», διαμήνυσε η κ. Βούλτεψη.

«Να έχουμε τους συνδικαλιστές να παίρνουν τα χρήματα για να πηγαίνουν ταξίδια; Η ΔΕΗ δεν ξεπουλιέται. Ήδη έχει μετόχους, εισήχθη στο ΧΑ», σημείωσε ακόμη, διαβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις στο νομοσχέδιο που κατατίθεται αύριο στη Βουλή.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επικαλέστηκε το παράδειγμα του ΟΤΕ που λειτουργεί άψογα με ευρωπαϊκό μοντέλο ανταγωνισμού, με τους συνδικαλιστές να μη δημιουργούν και πρόβλημα στους πελάτες του, όσο και χωρών όπως η Κούβα και το Περού που νομοθετούν για την προσέλκυση επενδύσεων. Η κ. Βούλτεψη εξήγησε ότι τα χρήματα από την ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ θα χρησιμοποιηθούν από την Επιχείρηση για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της στη ΝΑ Ευρώπη, κάτι που δεν έχει χρήματα να κάνει σήμερα.

Και ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, μιλώντας επίσης στον Σκάι, τόνισε ότι η κυβέρνηση δε θα αφήσει κανέναν να κατεβάσει διακόπτες ούτε για μισό λεπτό.

«Θα φτάσουμε το θέμα μέχρι και την επιστράτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε επίσης ότι «ο κόσμος δεν πρέπει να ενημερώνεται μονόπλευρα και προβοκατόρικα», καθώς μιλάμε, όπως είπε, για μια πώληση του 30% με το προσωπικό να έχει τους ίδιους μισθούς και τα ίδια δικαιώματα. «Οι τοπικές κοινωνίες θα έχουν δικαίωμα στην πρόσληψη και θα ανοίξει η αγορά ενέργειας», υπογράμμισε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News