default-image

Επανεξελέγη ο Σουλτς στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Κόσμος
Επανεξελέγη ο Σουλτς στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επανεξελέγη, με απόλυτη πλειοψηφία,στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα επόμενα 2,5 χρόνια ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σουλτς επανεξελέγη με 409 ψήφους σε σύνολο 612 έγκυρων ψηφοδελτίων.

Από τους 751 ευρωβουλευτές, ψήφισαν οι 723, ενώ καταγράφηκαν 111 λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια που δεν προσμετρήθηκαν στην διαμόρφωση του αποτελέσματος

Ο υποψήφιος Βρετανός Σαγιάντ Καρίμ από την Ομάδα των Ευρωπαίων Μεταρρυθμιστών έλαβε 101 ψήφους, ενώ ο Ισπανός Πάμπλο Ιγκλέσιας από την Ομάδα της Ενωτικής Αριστεράς και η υποψήφια των Πρασίνων Ουλρίκε Λούνατσεκ έλαβαν από 51 ψήφους.

Αμέσως μετά την εκλογή του, ο κ.Σουλτς επεσήμανε σε ομιλία του πως περιμένει το ΕΚ ένας «μακρύς κατάλογος πραγμάτων που οφείλει να κάνει».

«Βρισκόμαστε, όσο πάντα, ενώπιον τεράστιων προκλήσεων», τόνισε ο Σουλτς και αναφέρθηκε στη σταθερά υψηλή ανεργία σε πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες, τις συνομιλίες για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, και το ζήτημα των μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στο ευρωπαϊκό έδαφος μέσω της Μεσογείου. Αναφέρθηκε επίσης στις κρίσεις στην Ουκρανία και στο Ιράκ.

«Αν θέλουμε σοβαρά μια Ευρώπη ως μια δύναμη για την ειρήνη, τότε η οικονομική ισχύς μας πρέπει να χρησιμοποιηθεί με πολιτικό τρόπο», επισήμανε ο κ.Σουλτς, με στόχο αυτοί οι οποίοι «συναλλάσσονται μαζί μας εμπορικά να σέβονται το κράτος του δικαίου και να μην ασκούν το δίκαιο του ισχυρότερου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News