Ειδήσεις

Κινδυνεύει να χαθεί το εξάμηνο για τους φοιτητές του ΕΜΠ

Προς απώλεια οδεύει το εαρινό εξάμηνο για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς χθες οι διοικητικοί του υπάλληλοι αποφάσισαν επ' αόριστον απεργία, με την πρυτανεία και τους κοσμήτορες, την ίδια στιγμή, να δηλώνουν ότι, εάν δεν αρχίσουν σήμερα τα μαθήματα, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί το εαρινό εξάμηνο.

Παράλληλα οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν χθες κατάληψη του ΕΜΠ, ζητώντας να συνεδριάσει εκτάκτως η Σύγκλητος για την αντιμετώπιση του θέματος. Ο κίνδυνος απώλειας του εξαμήνου προκαλεί οξύτατες αντιδράσεις και μεταξύ των πανεπιστημιακών του Ιδρύματος, που ζητούν εσπευσμένα να γίνουν γενικές συνελεύσεις σχολών για το θέμα.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή τους, η πρυτανεία και οι κοσμήτορες επισημαίνουν ότι «μέχρι σήμερα έχουν συμπληρωθεί εννέα εβδομάδες μαθημάτων και υπολείπονται ακόμη τέσσερις εβδομάδες για τη συμπλήρωση των δεκατριών εβδομάδων που προβλέπονται από το νόμο για να ολοκληρωθεί το εαρινό εξάμηνο. Η συμπλήρωση των υπολειπόμενων εβδομάδων πρακτικά και αριθμητικά δεν είναι δυνατή εάν δεν επαναλειτουργήσει το ΕΜΠ άμεσα, ώστε να ολοκληρωθεί η διδασκαλία των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου μέχρι την 1η Αυγούστου 2014, με δεδομένο ότι το εαρινό εξάμηνο δεν μπορεί να επεκταθεί στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος».

Και, όπως λένε, απευθύνουν «έστω και την ύστατη στιγμή και για πολλοστή φορά έκκληση: - στην Πολιτεία να υλοποιήσει, επί της ουσίας, τη διαδικασία ολοκλήρωσης της κινητικότητας που είχε συμφωνηθεί μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και των Ιδρυμάτων

- στους εργαζομένους να προχωρήσουν άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί το εαρινό εξάμηνο στο ΕΜΠ και να μην οδηγηθούν οι φοιτητές μας στο αδιέξοδο και την απογοήτευση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια