Ειδήσεις

Η συμφωνική του Βελγίου στο Ρέθυμνο

Η φημισμένη ανά τον κόσμο ROYAL SYMPHONIC BAND OF THE BELGIAN GUIDES του Βελγίου, θα δώσει μια μοναδική συναυλία, με ελεύθερη είσοδο, στη Φορτέτζα, στις 6 Ιουλίου, και ώρα 9μμ, ενώ το προηγούμενο βράδυ της 5ης Ιουλίου, ώρα 9μμ, δίνει ραντεβού γνωριμίας με το κοινό του Ρεθύμνου στον Δημοτικό Κήπο της πόλης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κρητικής διατροφής με μια μουσική πρόγευση της μαγείας που θα απολαύσουμε στη συναυλία στη Φορτέτζα.

Η εκδήλωση, στην οποία θα παρευρεθεί και ο Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα, κος Marc van den Reeck, είναι πρωτοβουλία του Υπουργείου Άμυνας του Βελγίου, με αφορμή την Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το πρώτο μισό του 2014, διοργανώνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Βελγίου στην Αθήνα και του Δήμου Ρεθύμνου.

Η ορχήστρα Royal Symphonic Band of the Belgian Guides αποτελείται από 84 επίλεκτους μουσικούς και ένα Σώμα Σαλπιγκτών από 19 μουσικούς πρώτης κατηγορίας. Από την ίδρυσή της το 1832, λόγω των εξαιρετικών ικανοτήτων της, η ορχήστρα έχει διαρκώς γοητεύσει πολλούς συνθέτες, από τον Berlioz μέχρι τον Stravinsky, καθώς επίσης και ένα μεγάλο κοινό στο Βέλγιο και στο εξωτερικό. Η εκπληκτική αυτή Συμφωνική Ορχήστρα είχε πάντα σαν πηγή έμπνευσης τη Βελγική μουσική, ιδιαίτερα τη μουσική των πνευστών. Υπηρετεί πιστά το σκοπό της με τα πολυάριθμα κονσέρτα της στο Βέλγιο και στο εξωτερικό, με τα ραδιοφωνικά της κονσέρτα και τα cds της και σύντομα κατάφερε να δημιουργήσει τη φήμη μιάς από τις πιό σημαντικές ορχήστρες πνευστών στον κόσμο.

Ο Yves Segers είναι ο διευθυντής της ορχήστρας Guides Band από το Μάρτιο 2008.

Είσοδος ελεύθερη

Σχόλια