default-image

Ώρα μηδέν - Στο Τζόια Τάουρο το Cape Ray (Ηχητικό, video)

Κρήτη
Ώρα μηδέν - Στο Τζόια Τάουρο το Cape Ray (Ηχητικό, video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ώρα μηδέν για την εξουδετέρωση του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο.

Στο λιμάνι Τζόια Τάουρο βρίσκεται πλέον το Cape Ray όπως αποκάλυψε το Ράδιο 9,84 στις 10:30 π.μ., ενώ ήδη η περιοχή βρίσκεται υπό στρατιωτικό και αεροπορικό αποκλεισμό καθώς άμεσα δρομολογείται και η μεταφόρτωση των χημικών για την εξουδετέρωσή τους στη συνέχεια κάπου μεταξύ Σικελίας (Ιταλίας), Μάλτας και Ελλάδας, όπως είπε στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο καθηγητής-ακτιβιστής Βαγγέλης Πισσίας.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται επίσης από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και ακτιβιστές, ότι δηλαδή το πλοίο MV Cape Ray κατέπλευσε στο λιμάνι νωρίς το πρωί (7:30 το πρωί ώρα Ελλάδος), ενώ η μεταφόρτωση των χημικών αναμένεται εντός 48 ωρών.

Υπενθυμίζεται ότι δύναμη επίσης από Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία και Τουρκία και πολεμικά πλοία του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, που είναι επικεφαλής, συγκροτούν την Τask Force-64 (CTF-64) που θα συνοδεύει και θα προστατεύει το υπό αμερικανική σημαία πλοίο στο οποίο θα γίνει η υδρόλυση.

Την ίδια ώρα, παρά τον αποκλεισμό, τα συνδικάτα και οι οικολογικές οργανώσεις στην Καλαβρία βρίσκονται σε εγρήγορση, ενώ ο καθηγητής επισημαίνει ότι απαιτείται και στη χώρα μας οι όποιες κινητοποιήσεις να γίνουν πολύ γρήγορα.

Ο καθηγητής επισημαίνει για άλλη μία φορά ότι επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς δεν υπάρχει σοβαρός επιστήμονας που να μη φοβάται για τη διεξαγωγή του πειράματος.

(Φωτογραφίες από το Agenzia ANSA)

Σ. Βαρδάκης: «Απαιτείται η ηχηρή απάντηση των πολιτών»

Την απογοήτευσή του για τη στάση των πολιτών που βλέπουν μπροστά τους την επικείμενη καταστροφή και ακόμα παραμένουν στην πλειονότητα τους απαθείς εξέφρασε το μέλος του Συντονιστικού και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

«Το Παγκρήτιο Συντονιστικό ζητά τη συμπαράστασή μας προκειμένου οι όποιες κινητοποιήσεις να δώσουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση παράλληλα με την προσφυγή των φορέων στο Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων», είπε.

Ν. Λυγερός: «Εάν υπήρχε ΑΟΖ δε θα υπήρχε και θέμα»

Την εκτίμηση ότι αν η ελληνική κυβέρνηση είχε προχωρήσει στον καθορισμό ΑΟΖ σήμερα δε θα υπήρχε θέμα και η πολιτική θα ήταν διαφορετική επανέλαβε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο καθηγητής Νίκος Λυγερός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News