default-image

Γλίτωσε το... κάζο στην παράταση η Γερμανία, 2-1 την Αλγερία

Αθλητισμός
Γλίτωσε το... κάζο στην παράταση η Γερμανία, 2-1 την Αλγερία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αλγερία κέρδισε τα θετικά σχόλια όλων, αλλά η Γερμανία νίκησε 2-1 στην παράταση και απέφυγε έναν ιστορικό αποκλεισμό. Αντίπαλος της Γαλλίας στα προημιτελικά.

Χωρίς αλλαγές στην διάταξη η Γερμανία, αλλά με τον Μουστάφι δεξί μπακ, με πέντε στην άμυνα η Αλγερία και με πολλές αλλαγές στην 11άδα, όμως με δύο επιθετικούς, τους Σλιμανί και Σουντανί, οι οποίοι εναλλάσσονταν στην κορυφή.

Το πρώτο σουτ του ματς ήταν για τα "πάντερ" με τον Σβάινσταϊγκερ, "ξύπνησε" όμως μάλλον τις "αλεπούδες της ερήμου", οι οποίοι έβγαζαν... φωτιές στην αντεπίθεση.

Φοβερή προσπάθεια από τον Φεγκουλί στο 15', γκολ του Σλιμανί που δεν μέτρησε στο 18' και αρκετές ακόμη καλές στιγμές για τους Αλγερινούς που στο πρώτο ημίχρονο έκλεψαν την... παράσταση με την εμφάνισή τους. Δυνατοί στην άμυνα με σωστή ανάπτυξη και πάντα απειλητικοί.

Η Γερμανία είχε τις φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, όμως μάλλον ήταν προβληματική και ξεκίνησε το δεύτερο πιο... αποφασισμένη, με την είσοδο του Σέρλε αντί του Γκέτσε να βοηθάει στην άνοδο της απόδοσής της.

Δεν ήταν όμως εύκολο να νικήσουν τον Μ'Μπολχί, αυτός μπλόκαρε την κεφαλιά του Μουστάφι στο 49' και απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Λαμ (55'). Η Αλγερία ισορρόπησε ξανά το ματς και η Γερμανία επέστρεψε στην... μετριότητα και μάλιστα άρχισε να κινδυνεύει ξανά η εστία του Νόιερ.

Ο Τόμας Μίλερ "ξύπνησε" και κατάφερε να δημιουργήσει μία ευκαιρία και να χάσει δύο μέσα σε 4 λεπτά (79', 80' και 82'), όμως ο Ραΐς Μ'Μπολί δεν ήταν εύκολο να νικηθεί.

Το ματς τελικά πήγε στην παράταση και μόλις στο 2ο λεπτό ο Αντρέ Σέρλε άνοιξε το σκορ για την Γερμανία με περίεργο "τακουνάκι", μετά από ασίστ φυσικά του Τόμας Μίλερ, ο οποίος γενικά ήταν όλα τα λεφτά για τα "πάντσερ" και ας άργησε να πάρει μπρος.

Η Γερμανία είχε τον έλεγχο και τελικά πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 119' με τον Μεσούτ Εζίλ, αλλά στο 121' ο Τζαμπού μείωσε για το τελικό 2-1, έτσι απλά είχε ενδιαφέρον η τελευταία φάση.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Μουστάφι (70' Κεντίρα), Μέρτεζακερ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χέβεντες, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ (109' Κράμερ), Κρόος, Μεσούτ Εζίλ, Γκέτσε (46' Σέρλε), Τόμας Μίλερ.

ΑΛΓΕΡΙΑ (5-4-1): Μ'Μπολχί, Μαντί, Μοστεφά, Μπελκαλέμ, Χαλίς (97' Μπουγκερά), Γκουλάμ, Λασέν, Ταϊντέρ (78' Μπραχιμί), Φεγκουλί, Σουντανί (100' Τζαμπού), Σλιμανί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News