default-image

Οι γέφυρες στενάζουν από το βάρος του… έρωτα

Κόσμος
Οι γέφυρες στενάζουν από το βάρος του… έρωτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μόδα ξεκίνησε από δύο Αμερικανούς που θέλησαν να κλειδώσουν τον έρωτα και τις καρδιές τους μαζί, με ένα λουκέτο σε κάποια από τις γέφυρες του Παρισιού. Ακολούθησαν άλλοι, κι άλλοι, κι άλλοι και σιγά-σιγά η μόδα διαδόθηκε, όχι μόνο στους ντόπιους, αλλά κυρίως στους ερωτευμένους όπου γης που επέλεγαν μια από τις πιο ερωτικές πόλεις του κόσμου για τις διακοπές τους.

Έλα όμως που όλη αυτή η ιστορία έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα. Οι γέφυρες του Παρισιού στενάζουν από τα χιλιάδες λουκέτα που εκτιμώνται σε πάνω από 700.000 και τις αλυσίδες το βάρος των οποίων υπολογίζεται αντίστοιχο εκείνου δύο μεγάλων φορτηγών.

Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει σοβαρός στατικός κίνδυνος. Και τα πρώτα παρατράγουδα άρχισαν. Ένα μέρος της μεταλλικής γρίλιας που συγκρατούσε τα λουκέτα κατέρρευσε από το βάρος στην Γέφυρα της Τέχνης πέφτοντας στα νερά του Σηκουάνα, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Οι Αρχές του Παρισιού αναγκάστηκαν, όμως, να κλείσουν για ώρες τη γέφυρα και να την ξανανοίξουν μετά την αντικατάσταση της γρίλιας από ένα ελαφρύτερο ξύλινο πλαίσιο. Οι επισκέπτες πάντως, της Πόλης του Φωτός συνεχίζουν απτόητοι. Σημειώνεται ότι δεν είναι μόνο το Παρίσι που βλέπει τις γέφυρές του να κατακλύζονται από λουκέτα του έρωτα, αλλά και πολλές άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν μπει στο χορό της… μόδας.

Ειδικά πάντως, για το Παρίσι έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μια καμπάνια ώστε να βρεθεί μια λύση αλα Σολομώντα. Δηλαδή να απομακρυνθούν μεν τα λουκέτα του έρωτα από τις Παριζιάνικες γέφυρες και να μπουν σε ένα μουσείο.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News