default-image

"Φωτιά" στα τιμολόγια της ΔΕΗ- Νέες αυξήσεις

Κρήτη
"Φωτιά" στα τιμολόγια της ΔΕΗ- Νέες αυξήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξήσεις έως και 70% έρχονται από 1η Ιουλίου στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας στους λογαριασμούς της επιχείρησης όπως υποστηρίζουν συνδικαλιστές της ΔΕΗ, με την τελική εικόνα να διαμορφώνεται στα τέλη του μηνός οπότε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας πρόκειται να καταθέσει τη πρόταση της στο αρμόδιο υπουργείο.

Για παράδειγμα, όσοι καταναλώνουν μέχρι 2.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, το ποσό ανέρχεται στα 19,90 ευρώ, στις υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας. Αν όμως καταναλώσουν πάνω από 2.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, έστω και μια κιλοβατώρα παραπάνω,  το ποσό θα εκτοξευτεί στα 40 ευρώ περίπου.

Αυξήσεις από την 1η Ιουλίου αναμένονται και σε χιλιάδες ιδιοκτήτες που έχουν εξοχικά και δεύτερες κατοικίες με καταναλώσεις κάτω από 800 κιλοβατώρες.

Το ερώτημα όμως που γεννάται είναι πως θα μπορέσει να γίνει αυτός ο διαχωρισμός αλλά και τι θα γίνει σε σπίτια στα χωριά όπου έχουν μικρές καταναλώσεις ρεύματος κάτω από 800 κιλοβατώρες .

Αντιθέτως, η ΔΕΗ αναμένεται να προχωρήσει σε μειώσεις των τιμολογίων στις μικρές επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από τη χαμηλή τάση.

Εντωμεταξύ, αλλαγές έρχονται και στα παραδοσιακά ρολόγια στις εισόδους των πολυκατοικιών τα οποία θα αντικατασταθούν με έξυπνους μετρητές μέχρι τα τέλη του χρόνου, με την αρχή να γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα.

Μέσω του πιλοτικού αυτού προγράμματος, η ΔΕΗ θα έχει εικόνα κατανάλωσης ρεύματος σε πραγματικό χρόνο, από την άλλη όμως υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίες.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News