default-image

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες για το Run Matala!

Κρήτη
Συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες για το Run Matala!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για μια ακόμη χρονιά τα Μάταλα θα μετατραπούν σε ένα τεράστιο καμβά εκατοντάδων μέτρων, την προσεχή Κυριακή 15 Ιουνίου, με αφορμή την προετοιμασία για το Διεθνές Φεστιβάλ Matala Beach Festival 2014. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, πολιτιστικοί σύλλογοι, εθελοντές αλλά και επαγγελματίες ζωγράφοι θα βρεθούν το πρωί της Κυριακής σε μια γιορτή της μουσικής και των χρωμάτων που πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά και αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή.

Ωστόσο εκτός το event του street painting, έρχεται να λειτουργήσει και ένας νέος θεσμός, αυτός του Run Matala. Το μεγαλύτερο αθλητικό event του καλοκαιριού, ο δρόμος στα Μάταλα "Run Matala 2014" είναι ένας αγώνας 11 χιλιομέτρων, ξεκινώντας από τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού και καταλήγοντας στα Μάταλα. Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική διαδρομή, ο αγώνας "Run for Fun", μια διαδρομή 3,5 χιλιομέτρων, προσκαλώντας όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας, να βάλει τα "χίπικα" ρούχα και στολίδια του, να τρέξει, να περπατήσει και να χαρεί όπως οι παλιοί hippies, τη διαδρομή από τα Πιτσίδια έως τα Μάταλα.

Οι δύο αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9:30 το πρωί, για να αποφευχθεί η πολλή ζέστη, και θα καταλήξουν στα Μάταλα, όπου οι τερματίζοντες θα μπορούν να συμμετάσχουν ελεύθερα στο street painting και να απολαύσουν για την υπόλοιπη ημέρα τη δροσερή παραλία και τη συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τα "Σπυριδάκια", που θα ακολουθήσει αργά το απόγευμα.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες τοποθέτησης των Banners της διοργάνωσης στους κεντρικούς δρόμους των Ματάλων, Μοιρών και Τυμπακίου και οι διοργανωτές ευχαριστούν την τεχνική ομάδα και το συνεργείο του Δήμου Φαιστού!

Στο τέλος της ημέρας τα Μάταλα θα έχουν αποκτήσει άλλο "χρώμα", ενώ θα είναι πλέον έτοιμα να υποδεχτούν τους δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών το επόμενο τριήμερο, που ξεκινάει από τις 20 και διαρκεί ως τις 22 Ιουνίου.

Πάνος Κατσιμίχας, "Κίτρινα Ποδήλατα", GAD, Shantel & Bucovina Club Orkesta, Tonis Sfinos είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που θα εμφανιστούν στη γιορτή της Αγάπης και της Ειρήνης!

Ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιτσιδίων-Ματάλων και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Ματάλων απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της Ελλάδας, που σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού και έχει δωρεάνείσοδο σε όλες τις συναυλίες του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News