default-image

Είδη πρώτης ανάγκης από την Κρήτη στη Σερβία

Κρήτη
Είδη πρώτης ανάγκης από την Κρήτη στη Σερβία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χέρι βοηθείας στους πληγέντες Σέρβους συμπολίτες τους οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 120 χρονών, απλώνουν Σέρβοι, μόνιμοι κάτοικοι της Κρήτης οι οποίοι στέλνουν κούτες με είδη πρώτης ανάγκης.

2 φορτηγά φορτωμένα με τρόφιμα και ρούχα ταξιδεύουν απόψε με πλοίο των Μινωικών γραμμών για Αθήνα, όπου ο Ερυθρός Σταυρός θα αναλάβει τις περαιτέρω ενέργειες ώστε η έμπρακτη βοήθεια κατοίκων της Κρήτης αλλά και της Σαντορίνης να φτάσει άμεσα στη Σερβία, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Πρόκειται για γάλα μακράς διαρκείας, κονσερβοποιημένες τροφές, ελαιόλαδο, είδη ρουχισμού και υπόδησης τα οποία συγκέντρωσαν Σέρβοι που διαμένουν στο Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να συμβάλουν στην κάλυψη των άμεσων αναγκών πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Σερβία, οι οποίες προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές σε κτίρια, κατοικίες, οδικούς άξονες και αγροτικές καλλιέργειες.

Από τις 19 Μαΐου μέχρι χθες κατάφεραν να συγκεντρώσουν τρόφιμα και ρούχα όχι μόνο από το Νομό Ηρακλείου αλλά και από τη Σαντορίνη.

Συνολικά, φόρτωσαν 160 κούτες σε δύο αγροτικά αυτοκίνητα, τα οποία ταξιδεύουν για την Αθήνα, όπου ο Ερυθρός Σταυρός έχει αναλάβει την αποστολή τους, σε συνεργασία με την Πρεσβεία.

Ήδη, η Παγκόσμια Τράπεζα έχει ήδη χορηγήσει 150.000 δολάρια στη Σερβία και με τις προσπάθειες αλληλεγγύης από την Ελλάδα να εντείνονται προς τη κατεύθυνσης υλικής στήριξης των Σέρβων.

της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News