Ειδήσεις

ΠΑΜΕ: Σφοδρές αντιδράσεις για τις Κυριακές

Για μεθοδευμένο σχέδιο να καταργήσουν την αργία της Κυριακής, ποδοπατώντας κάθε έννοια δικαιώματος που έχει κρατήσει ο εργαζόμενος, κάνουν λόγο τα μέλη του ΠΑΜΕ εξηγώντας ότι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, στους αυτοαπασχολούμενους, μετά τον ορυμαγδό τον μέτρων που ρημάζει κυριολεκτικά την ζωή τους, κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν να δώσουν ένα ακόμα χτύπημα καταργώντας την κυριακάτικη αργία.

Σε ανακοίνωσή τους μάλιστα τονίζουν αναλυτικά:

«Με προκλητικό τρόπο η κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) επιχειρεί να πάρει πίσω ότι δεν πρόλαβε να αφήσει όρθιο η επέλαση προηγούμενων κυβερνήσεων. Όταν το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο απαιτεί οι πολιτική του υπάλληλοι νομοθετούν εν ριπή οφθαλμού. Θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σκλάβους που θα δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο, κάθε μέρα για να αυγαταίνουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Το υπουργείο Ανάπτυξης, η κυβέρνηση, μετά από "διαπραγμάτευση" με την τρόικα και το ΔΝΤ καταργεί ουσιαστικά την κυριακάτικη αργία ικανοποιώντας την πάγια απαίτηση των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων του εμπορίου, της Ε.Ε., απελευθερώνει τις προσφορές και τις εκπτώσεις για όλο τον χρόνο. θέλουν λέει να ανοίξουν "πιλοτικά" στις τουριστικές περιοχές:

u Περιφέρεια Αττικής

Στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας, την Ομόνοια, την Ερμού και την Ραφήνα λόγω του λιμανιού.

u Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:

Σε Ρόδο, Κω, και Ερμουπόλη Σύρου.

u Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

Ιστορικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, την Τσιμισκή και την Χαλκιδική.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας στο εμπόριο, θα ανοίξει τον δρόμο για την

κατάργηση της σε όσους κλάδους συνδέονται με το εμπόριο και πολύ σύντομα θα ισχύει για το σύνολο της εργατικής τάξης σε όλους τους κλάδους.

Δεν είναι η Κυριακή αργία η αιτία που χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι είναι απλήρωτοι, "απασχολήσιμοι" είτε άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι να χρεοκοπούν ο ένας μετά τον άλλον σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας της πτώσης του τζίρου.

Το χτύπημα της αγοράς να το ψάξουν στην μείωση των μισθών που ξεπερνά το 20%, στην κατάργηση ουσιαστικά των συλλογικών συμβάσεων, στη γιγάντωση της ανεργίας, στην ακρίβεια και τη φοροληστεία της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Θέλουν εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους δούλους των πολυεθνικών για αυτό θέλουν να "ξαναζωντανέψουν τα ιστορικά κέντρα των πόλεων (Αθήνας- Θεσσαλονίκης και αλλού)" να τα παραδώσουν δηλαδή σε μεγάλες μονοπωλιακές μονάδες με εργαζομένους χωρίς ωράρια, συλλογικές συμβάσεις και αυτοαπασχολούμενους χωρίς μαγαζιά».

Τα μέλη του ΠΑΜΕ δε, καλούν σε μια σειρά από κινητοποιήσεις με στόχο να διατυπώσουν το αίτημα, το μέτρο να μην περάσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια