default-image

"Επιλέγουμε ένα Δήμο προοδευτικό"

Κρήτη
"Επιλέγουμε ένα Δήμο προοδευτικό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία "ανάσα" πριν το β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, η αντιδήμαρχος Ηρακλείου και εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δέσποινα Συγγελάκη τονίζει:

«Στις εκλογές της 18ης Μαΐου μία δύσκολη, αλλά γοητευτική διαδρομή έφτασε στο τέλος της. Γνώρισα ανθρώπους, αντάλλαξα ιδέες, ένιωσα αγάπη και εκτίμηση. Οι πολίτες του Ηρακλείου έκαναν τις επιλογή τους όσο αφορά τις δημοτικές εκλογές δίνοντας στο συνδυασμό μας ένα σημαντικό προβάδισμα. Όμως, παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα επιβράβευσε το έργο και τις πολιτικές μας, η τελική εντολή δεν έχει δοθεί.

Αυτή την Κυριακή καλούμαστε να επιλέξουμε αν θα επιμείνουμε στην εδραίωση ενός Δήμου φιλικού προς τους πολίτες, με αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, που λειτουργεί με κανόνες, διαφάνεια και ισονομία και διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια των πολιτών-αποδεκτών της φροντίδας, ένα δήμο προοδευτικό, που δίνει ευκαιρίες και δικαιώματα σε όλους ή έναν δήμο των ολίγων, που στηρίζει και στηρίζεται στο οικονομικό και κοινωνικό κατεστημένο.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μας δημιουργήσαμε νέες δομές και υπηρεσίες για τη στήριξη οικογενειών σε ανάγκη δημιουργώντας ένα δίκτυο δομών και υπηρεσιών φροντίδας της οικογένειας, των παιδιών και της τρίτης ηλικίας, που περιλαμβάνουν: Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας (πρώην ΚΑΠΗ), το Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας (Κοινωνικό Παντοπωλείο - Φαρμακείο - Συσσίτιο - Ημερήσια Υποδοχή αστέγων - Λαχανόκηπος - Τράπεζα Χρόνου), τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Λειτουργήσαμε Ξενώνα φιλοξενίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας για γυναίκες και τα παιδιά τους.

Αναπτύξαμε, πρωτοποριακή δράση για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης. Οργανώσαμε κοινωνικές δράσεις και εκστρατείες αλληλεγγύης καθιστώντας το Δήμο Ηρακλείου πρώτο στη χώρα αλλά και έναν από τους πρωτοπόρους και ενεργότερους.

Έγιναν πολλά και σημαντικά τα προηγούμενα χρόνια. Όμως στο σχεδιασμό για την επόμενη δημοτική περίοδο, που σας καλούμε να συμμετέχετε ψηφίζοντας το συνδυασμό μας, περιλαμβάνονται στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής μεταξύ άλλων:

* Κινητές Μονάδες Δημόσιας Υγείας και Πρόληψης.

* Υπηρεσίες κατ' οίκον φροντίδας με τη χρήση νέων τεχνολογιών (τηλεφροντίδα).

* Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (το κτίριο ολοκληρώνεται την άνοιξη του 2015).  

* Δομές φιλοξενίας και φροντίδας για παιδιά με αυτισμό, για άτομα με άνοια (Αλτσχάιμερ κ.ά.), για παιδιά σε κίνδυνο (εξαρτημένοι, παιδιά παραβατικών οικογενειών κ.τ.λ.).  

* Ενίσχυση της λειτουργίας του ξενώνα φιλοξενίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας για γυναίκες και τα παιδιά τους.

* Συνέχιση της διατροφικής στήριξη παιδιών και οικογενειών με σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους.

* Επέκταση των δράσεων κοινωνικής ενσωμάτωσης των Ρομά που είχαν ως αποτέλεσμα τη βράβευσή μας από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η προσπάθειά μας έχει ως μοναδικό στόχο τη στήριξη της κοινωνίας, που δοκιμάζεται από την κρίση. Κανείς συμπολίτης μας δεν πρέπει να νιώσει μόνος. Αγωνιζόμαστε για να εξασφαλίσουμε φροντίδα και αξιοπρέπεια στο παιδί και την οικογένεια. Αγωνιζόμαστε για ένα δήμο προοδευτικό, που δίνει ευκαιρίες και δικαιώματα σε όλους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News