Ειδήσεις

Παρουσιάστηκε το πρωτοποριακό αυτοκίνητο πόλης

Το πρωτοποριακό υβριδικό αυτοκίνητο πόλης, που δημιούργησαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 6ου ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, παρουσιάστηκε σήμερα στη Λότζια.

Πρόκειται για ένα υδρογονοκίνητο-ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με μηδενική εκπομπή ρύπων, που αποτελεί όχι μόνο ένα πρωτότυπο και φιλικό στο περιβάλλον όχημα, αλλά και το αποτέλεσμα της συνεργασίας της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές για το έργο τους, τονίζοντας πως η δημοτική Αρχή είναι αρωγός αυτής και κάθε άλλης προσπάθειας εκ μέρους των εκπαιδευτικών και των μαθητών για την προώθηση και εφαρμογή καινοτόμων ιδεών και δράσεων.

Το αυτοκίνητο αυτό, ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου, είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο-υδρογονοκίνητο, που μπορεί να πάρει άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Θα διατεθεί, πρόσθεσε, στην εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου οι μαθητές να ασκούνται στις σύγχρονες τεχνολογίες που διδάσκονται στα ΕΠΑ.Λ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια