default-image

Την Πέμπτη τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Μ. Κοκοσάλη

Κρήτη
Την Πέμπτη τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Μ. Κοκοσάλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Πέμπτη στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού "Πολιτών Αυτοδιοίκηση", με υποψήφιο δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων Μανώλη Κοκοσάλη.

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού "Πολιτών Αυτοδιοίκηση" που θα πραγματοποιηθεί στο εκλογικό κέντρο στη διακλάδωση Πεζών, θα μιλήσει ο κ. Κοκοσάλης και θα αναφερθεί στο πρόγραμμα "Το Αύριο του Δήμου μας με Πράξεις", που έχει σκοπό να υλοποιήσει μαζί με τους συνεργάτες του από την επομένη κιόλας ημέρα των εκλογών της 18ης Μαΐου.

Εντωμεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς ο Μανόλης Κοκοσάλης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι συνεχίζουν τις περιοδείες τους, με σκοπό να ακούσουν και να καταγράψουν τα προβλήματα των δημοτών.

Σήμερα Τρίτη επισκέφτηκαν το παζάρι Πύργου, ενώ το απόγευμα θα επισκεφτούν στις 17:30 το Αστρίτσι, στις 18:30 το Αλάγνι, στις 19:00 τις Μελέσες, στις 19:30 τα Φιλίσια και στις 20:00 τις Αγ. Παρασκιές.

Τη Δευτέρα επισκέφτηκαν τα χωριά Καταλαγάρι, Καλλονή, Άγιο Βασίλειο και Χουδέτσι, όπου μεγάλος αριθμός κατοίκων συνάντησε τον υποψήφιο δήμαρχο και συνομίλησε μαζί του.

Στο Καταλαγάρι, πέρα από τα άλλα προβλήματα, αναφέρθηκαν στο ιατρείο του χωριού, που είναι χωρίς ίντερνετ με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η συνταγογράφηση.

Στην Καλλονή οι ίδιοι οι κάτοικοι παρουσίασαν αντίγραφο με τίτλο "Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων - Λογοδοσία δημάρχου για το έτος 2013", μέσα στο οποίο όπως τόνισαν «δεν υπάρχει η λέξη Καλλονή».

Εγκάρδια ήταν η φιλοξενία των κατοίκων στον Άγιο Βασίλειο, όπου τα στελέχη του συνδυασμού δοκίμασαν τα εξαίσια εδέσματα που φτιάχνουν οι γυναίκες του τοπικού συνεταιρισμού. Η δράση του θα ενισχυθεί με κάθε τρόπο τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Μανόλης Κοκοσάλης, που άκουσε με προσοχή τα προβλήματά τους, τα οποία όπως τόνισε είναι προβλήματα της καθημερινότητας όπως ή αγροτική οδοποιία, το καθαρό νερό, τα υπέρογκα τέλη που έχει επιβάλει η νυν δημοτική Αρχή.

Η νυν πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγ. Βασιλείου παρέδωσε στον υποψήφιο δήμαρχο έγγραφο με αιτήματα του χωριού. Όπως τόνισε, «κάθε χρόνο καταθέτουμε το ίδιο τεχνικό πρόγραμμα με τις ανάγκες του χωριού μας στο δήμο. Κάθε χρόνο το βγάζουμε φωτοτυπία το προηγούμενο γιατί δε γίνεται τίποτα».

Στο Χουδέτσι μεγάλος αριθμός κατοίκων συνάντησε τον υποψήφιο δήμαρχο σε καφετέρια του χωριού και συνομίλησε μαζί του για τα θέματα που τον απασχολούν.

Αναφέρθηκαν στους ανύπαρκτους αγροτικούς δρόμους και ειδικά σε αυτόν του Προφ. Ηλία που τόσα χρόνια μόνο εξαγγέλλεται καθώς και στο γήπεδο του χωριού που στοίχισε χιλιάδες ευρώ και τώρα είναι χωματερή. «Όποιος κάνει μένει, όποιος δεν κάνει πάει σπίτι του» είπε με νόημα κάτοικος του χωριού. Έγινε επίσης αναφορά στο στόλο οχημάτων του Δήμου και τον «αναποτελεσματικό τρόπο διαχείρισής τους» από τη νυν δημοτική αρχή. «Υποσχέθηκαν GPS σε όλα τα οχήματα του Δήμου. Αντί για αυτό μας έκλεψαν ένα όχημα και το βρήκαμε στους Κασάνους», τόνισε ο Μανόλης Κοκοσάλης.

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο μουσικό εργαστήρι "Λαβύρινθος". «Όχι μόνο δε θα κλείσει όπως σκοπίμως διαρρέουν οι αντίπαλοι μας, που προφανώς δεν έχουν άλλα επιχειρήματα να μας αντιπαραθέσουν εκτός αυτά της λάσπης, αλλά θα βοηθήσουμε τη δράση του με κάθε τρόπο ώστε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο», τόνισε ο Μανόλης Κοκοσάλης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος και ο συνδυασμός ¨"Πολιτών Αυτοδιοίκηση" εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον συνυποψήφιο Αρνογιαννάκη Νίκο και την οικογένειά του από τις Αρχάνες για το θάνατο του πατέρα του.

Την Τετάρτη 7/5/ συνεχίζονται οι περιοδείες στα χωριά Κουνάβοι (17:30), Πεζά (18:30), Αστρακοί (19:00) και Μυρτιά (19:30).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News