default-image

Ποδαρικό από τους Ολλανδούς στον αερολιμένα Σητείας

Κρήτη
Ποδαρικό από τους Ολλανδούς στον αερολιμένα Σητείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη πτήση τσάρτερ στη Σητεία για το 2014, είναι γεγονός. Οι πρώτοι 46 επισκέπτες έφτασαν από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας έκαναν ποδαρικό στο αεροδρόμιο στις 12 σήμερα το μεσημέρι.

Για μία ακόμη φορά το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τους αρμόδιους φορείς που φρόντισαν να καλωσορίσουν τους επισκέπτες όπως προστάζει η κρητική φιλοξενία, φιλεύοντας τους με ρακί και τοπικά εδέσματα.

Τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ.  Στις αρχές Ιουλίου θα αρχίσουν κι οι πτήσεις από Γαλλία και για πρώτη φορά φέτος, από Νορβηγία, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν οι επαφές με πράκτορες από Αυστρία και Δανία.

Στο εξής, σε εβδομαδιαία βάση, θα υπάρχουν 3 πτήσεις τσάρτερ , γεγονός που αναμένεται να παίξει θετικό ρόλο στην τοπική οικονομία.

Την ίδια ώρα, όλα δείχνουν ότι η φετινή τουριστική κίνηση στην Σητεία θα είναι αυξημένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ θα είναι μια καλή χρονιά για τον τουρισμό, δεδομένου ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των κρατήσεων, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων.

Έτσι ο στόχος που πάντα ήταν η περιοχή να γίνει περισσότερο γνωστή ως τουριστικός προορισμός, ολοένα και χρήζει επιτυχίας, σαν αποτέλεσμα μάλιστα των εξαιρετικών συμμετοχών της Σητείας σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού τα τελευταία χρόνια.

Του Λευτέρη Κουμαντάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News