Ειδήσεις

Δραστηριότητα του συνδυασμού "Δήμος Ενεργών Πολιτών"

Κοινωνικές δομές της πόλης των Χανίων επισκέφθηκε σήμερα υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού «Δήμος Ενεργών Πολιτών».

Συγκεκριμένα, το πρωί επισκέφτηκε τον Β'-Ε' παιδικό σταθμό και τον Α' παιδικό σταθμό (βρεφικό τμήμα) στη Νέα Χώρα Χανίων, όπου συνομίλησε με το προσωπικό των δυο σταθμών. Ο κ. Βάμβουκας ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που χρειάζεται ο υπαίθριος χώρος του ισογείου,  ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην έλλειψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, καθώς οι συμβάσεις των ωφελουμένων κοινωνικής εργασίας λήγουν τις προσεχείς ημέρες. Τόνισε ακόμη την ανάγκη δημιουργίας τουλάχιστον ενός επιπλέον παιδικού σταθμού με βρεφικό τμήμα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της πόλης των Χανίων.

Στη συνέχεια ο κ. Βάμβουκας επισκέφθηκετο ΣΤ΄ ΚΑΠΗ ΔΟΚΟΙΠΠ Χανίων στη Χαλέπα, όπου αφού συναντήθηκε με το προσωπικό και τα μέλη, δεσμεύτηκε για τη συνέχιση λειτουργίας του, καθώς και για τη μεταστέγασή του σε καταλληλότερο χώρο, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες του που συνεχώς αυξάνονται.

Σχετικά με το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού  των  ΚΑΠΗ, ο κ. Βάμβουκας τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των κοινωνικών δομών με το κατάλληλο προσωπικό, μέσα από την ενοποίηση των δομών και υπηρεσιών του Δήμου κάτω από την ίδια «ομπρέλα».

Ακολούθως ο κ. Βάμβουκας μετέβη στο Δημοτικό Γηροκομείο, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φιλοξενούμενους και να ενημερωθεί από τον διευθυντή του Γηροκομείου, κ. Γωνιωτάκη, για θέματα που αφορούν το ίδρυμα. Στη συνάντηση έγινε σαφές πως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Γηροκομείο Χανίων είναι η δραματική μείωση του προσωπικού του, κατά περίπου 30 %. Συζητήθηκε επίσης εκτεταμένα το σχέδιο επέκτασης του γηροκομείου και  η εξεύρεση πόρων για το έργο

Τέλος, ο κ. Βάμβουκας και οι υποψήφιοι του «Δήμου Ενεργών Πολιτών» επισκέφθηκαν την ΕΛΕΠΑΠ όπου συναντήθηκαν με το προσωπικό και ξεναγήθηκαν στους χώρους. Στην ενημέρωσή του ο διευθυντής της δομής επεσήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο φορέας, στην προσπάθειά του να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες στα παιδιά με ειδικές ικανότητες και στις οικογένειές τους. Ο κ. Βάμβουκας εξέφρασε την αντίθεσή του στην υποχρηματοδότηση των δομών από την πολιτεία,  επεσήμανε ότι προέχει να διασφαλιστεί η ουσιαστική και εμπράγματη βοήθεια της πολιτείας προς τις δομές που ενεργοποιούνται στο χώρο της στήριξης των ατόμων με ειδικές ικανότητες και ο εμπλουτισμός της με καινοτόμα υποστηρικτικά προγράμματα που θα παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας. Υποσχέθηκε δε ότι θα πράξει ότι είναι δυνατόν για την στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ και όλων των κοινωνικών  δομών της πόλης μας.

Θεματική εκδήλωση για την υγεία από το "Δήμο Ενεργών Πολιτών"

«Χανιά, υγιής πόλη» είναι ο τίτλος εκδήλωσης που διοργανώνει ο συνδυασμός «Δήμος Ενεργών Πολιτών», την Κυριακή 4 Μαΐου στις 11.30 π.μ. στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (Ελευθερίου Βενιζέλου 4). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν δράσεις υγείας που είναι κατάλληλες να ενταχθούν στην κοινωνική πολιτική του δήμου. Ομιλητές είναι οι:

-Άρης Αναστασάκης, ειδικός καρδιολόγος-επιστημονικός υπεύθυνος Μονάδας Κληρονομικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων Ειδικού Κέντρου Καρδιολογίας Αθλητών και Νέων Πανεπιστημίου Αθηνών

-Τάκης Παναγιωτόπουλος, καθηγητής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Τομέας Υγείας του παιδιού

Επίσκεψη υποψηφίου Δημάρχου Τάσου Βάμβουκα στη δημοτική ενότητα Ελευθερίου Βενιζέλου

Περιοχές της δημοτικής ενότητας Ελευθερίου Βενιζέλου θα επισκεφθεί σήμερα, Σάββατο 3 Μαΐου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού "Δήμο Ενεργών Πολιτών"

Το πρόγραμμα των επισκέψεων έχει ως εξής:

18:00 - Πασακάκι - Καφενείο Αδρεάδη

19:00 - Πλατεία Μουρνιών - Καφενείο Πατεράκη

20:30 - Νεροκούρου - Καφενείο Κοκολογιάννη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια