Ειδήσεις

Αφιέρωμα στην Κρήτη από Oυκρανούς δημοσιογράφους

Ουκρανοί δημοσιογράφοι από τα τέσσερα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας που εκπέμπουν σε ολόκληρη την Ουκρανία επισκέφτηκαν σήμερα στην Περιφέρεια τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Ο περιφερειάρχης Κρήτης παραχώρησε συνέντευξη στους δημοσιογράφους των ουκρανικών καναλιών, η οποία και θα προβληθεί σε ειδική ενημερωτική ζώνη-αφιέρωμα στην Ελλάδα και στην Κρήτη.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα πρόβαλε για άλλη μια φορά το τουριστικό μας προϊόν, το φυσικό πλούτο, τον πρωτογενή τομέα με τα πιστοποιημένα ποιοτικά προϊόντα, την κρητική διατροφή, τον πολιτισμό, και την κουλτούρα του νησιού μας.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφορικά με το τουριστικό προϊόν της Κρήτης επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια καταγράφεται συνεχόμενη αύξηση Ουκρανών τουριστών στην Κρήτη, και μάλιστα το 2013 η αύξηση αυτή ξεπέρασε το 80% σε σχέση με το 2012, ενώ και το ισοζύγιο των κρητικών εξαγωγών, κυρίως προϊόντων, έχει θετικό, αυξητικό πρόσημο.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης τόνισε ότι και με τον ουκρανικό λαό έχουμε ισχυρούς δεσμούς, γιατί είμαστε ομόδοξοι, όπως επίσης ότι υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία στον πολιτισμό και την κουλτούρα.

Τέλος ο κ. Αρναουτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε ότι η ανάπτυξη-οικονομία της Κρήτης στηρίζεται στον πρωτογενή της τομέα, στον τουρισμό ο οποίος προσφέρεται στην Κρήτη όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ βασικό πυλώνα ανάπτυξης στο τομέα της τεχνογνωσίας αποτελούν τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα του νησιού μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια